14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

FOTO/VIDEO Cabinet stomatologic deschis la școala numărul 13. Copiii vor beneficia de servicii medicale gratuite

Elevii școlii numărul 13 din Botoșani, dar și ceilați copii din municipiu care urmează o formă de învâțământ vor avea la dispoziție un cabinet stomatologic în care vor beneficia de servicii medicale gratuite.

Unitatea medicală are  dotări de ultimă generație iar fondurile au fost alocate de primăria Botoșani, acestea fiind de aproximativ 115.000 lei.

Astfel, începând de luni, cabinetul va fi funcțional, iar copiii pot veni la un control stomatologic sau se pot prezenta pentru efectuarea operațiunilor care nu sunt foarte complicate  „Am spus că vom avea sănătate la stat ca la privat. Am făcut această investiție cu bani din bugetul local și nu ne vom opri aici. La școala numărul 13 am avut deschiderea doamnei director și am găsit locul potrivit pentru amenajarea acestui cabinet. Am făcut licitație pentru tot ce a fost nevoie în vederea obținerii avizului de la Direcția de Sănătate Publică și avem funcțional acest cabinet dentar pentru toți copiii din municipiul Botoșani care urmează o formă de învățământ. Ne vom organiza împreună cu doamna doctor stomatolog, acum suntem pe final și cu procedura pentru ocuparea postului de asistent pentru acest cabinet școlar„, a spus primarul municipiul Botoșani, Cosmin Andrei. Potrivit acestuia, construcția unităților de acest gen va continua „ Toate școlile au fost notificate pentru a identifica și o altă locație în care să se mai deschidă un cabinet medical. Vrem să ajungem la trei astfel de obiective sanitare. În acest moment mai avem unul funcțional la Liceul Pedagogic.” a încheiat edilul.

Pentru medicul stomatolog al școlii, prioritară este prevenția „În primul rând vom face prevenție, educație sanitară corespunzătoare copiilor, ne vom duce în clasă să promovăm normele de sănătate orală, depistarea din timp a anomaliilor maxilare și dirijarea copiilor către medicii ortodonți.  E o paletă foarte largă de servicii și sperăm că vom avea și adresabilitate. Îi așteptăm pe copii cu mare plăcare” a spus Nina Vasiliu, doctorul care va lucra în noul cabinet.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA