11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Fostul primar al municipiului Botoşani a fost audiat la DNA Suceava UPDATE

catalin-flutur dna
Catalin Flutur la sediul DNA Suceava. Foto: Monitorul de Botosani

Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoşani, s-a prezentat în această dimineaţă la sediul DNA Suceava pentru a da o declaraţie cu privire la două anchete pe care procurorii le-au demarat  în urmă cu puţin timp.

Una dintre anchete vizează concesionarea unei suprafeţe de teren către firma care a construit hotelul „Belvedere” iar a doua vizează construcţia „Uvertura Mall”. Fostul primar al municipiului Botoşani a stat câteva minute în sediul DNA iar la ieşire a declarat că nu a fost pus sub acuzare.

 „Nu sunt acuzat de nimic. M-au întrebat de contractul de concesiune privind terenul de la „Belvedere”, de care nu ştiu nimic. Sunt mii de contracte încheiate şi nu pot sdă le ştiu pe toate”, a declarat Cătălin Flutur pentru Monitorul de Botosani.

UPDATE – Potrivit unui comunicat emis de către DNA Suceava, Cătălin Flutur este cercetat pentru două infracțiuni de abuz în serviciu.

La data de 23.09.2009 în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoşani a concesionat până la data de 31.10.2011 suprafaţa de 130,01 m.p., teren amplasat în mun. Botoşani, str. Maxim Gorki, vecinătatea Liceului “Ştefan Luchian”, având destinaţia de alee pietonală, concedentului SC Belvedere SRL Botoşani, în scopul organizării şantierului aferent proiectului “Îmbunătăţirea produsului turistic prin extinderea şi modernizarea hotelului Belvedere””, contrar Hotărârii Consiliului Local Botoşani nr. 197/12.05.2008 de aprobare a documentaţiei Plan urbanistic de Detaliu-B-dul Mihai Eminescu nr.67 în care se condiţiona amenajarea parcării pe latura Sud-Est integral pe terenul proprietate al SC Belvedere SRL, fără afectarea aleii pietonale limitrofe. Potrivit procurorilor DNA, prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetăţenilor municipiului Botoşani afectaţi de desfiinţarea unei căi de acces dintre b-dul Mihai Eminescu şi cartierul Maxim Gorki.

Ulterior, la data de 18.04.2012, terenul a fost concesionat pe durata existenţei construcţiei. Potrivit procurorilor DNA, începând cu luna mai 2012 au fost vătămate interesele legitime ale Liceului “Ştefan Luchian” al cărui spaţiu (teren de sport) a fost micşorat cu suprafaţa de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale, pe un aliniament paralel cu cel al aleii defiinţate ilegal. Anchetatorii au concluzionat că Primăria municipiului Botoşani a fost păgubită cu suma de 8.176,87 lei reprezentând preţul achitat către SC Conrec SA Botoşani pentru amenajarea noii alei pietonale.

UPDATE „Este o etapă pentru care am fost chemat într-un contract de concesiune la Belvedere. Este o calitate de suspect la fel ca toată comisia care este acolo, au fost șapte oameni care au semnat un contract de concesiune care până la urma urmei a adus un venit Primăriei Botoșani, nu s-a luat nimic de la Primărie, s-au adus bani. Sunt niște acte pe care le-au solicitat și pe care va trebui să le aducem. Nu există un prejudiciu ci, din contră, Primăria Botoșani a câștigat niște bani prin acel contract de concesiune care a fost făcut conform regulamentului regimului concesiunilor”, a declarat Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA