13.7 C
Botoșani
joi, 29 septembrie 2022

Fostul președinte al Republicii Moldova rămâne în arest la domiciliu

Instanța l-a menținut pe fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, în arest la domiciliu pentru încă 20 de zile – până pe 11 octombrie, transmite agenția Tass, citată de Rador.

Această decizie a fost citită, luni seara, de judecătorul Roman Mazureţ.

„Instanţa a aprobat cererea Procuraturii. Arestul la domiciliu pentru fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, se prelungeşte cu 20 de zile, până la 11 octombrie” – a spus judecătorul.

Anterior, procurorii au depus spre examinare la Judecătoria Chișinău o cerere de prelungire a măsurii preventive cu încă 30 de zile. După cum a explicat jurnaliștilor procurorul care se ocupă de caz, Petru Iarmaliuc, acuzarea consideră că Igor Dodon în libertate „poate dăuna anchetei comunicând cu martorii și distrugând probe”.

Igor Dodon a calificat cererea procurorilor ca fiind nefondată, iar avocații acestuia au cerut eliberarea fostului președinte și intenționează să facă recurs la această decizie în termen de trei zile.

Menţionăm că Igor Dodon se află în arest de 108 zile. Fostul lider moldovean a fost reținut la sfârșitul lunii mai și i-au fost aduse acuzații de trădare, îmbogățire ilicită, corupție și finanțare ilegală a partidului. Fostul președinte a spus că are dovezi de nevinovăție.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA