14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Fostul manager al Spitalului Județean, Monica Adăscăliței, rămâne în arest la domiciliu

Fostul manager al Spitalului Județean, mediculMonica Adăscăliței, rămâne în arest la domiciliu.

Asta după ce magistrații Curții de Apel Suceava au respins cererea de arest preventiv formulată de procurori și au admis cererea medicului de a schimba adresa unde va efectua arestul la domiciliu. „ În baza art. 204 Cod procedură penală respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava împotriva Încheierii nr. 41 din 20.03.2024 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia Penală în dosar nr. 1046/86/2024. În baza art. 204 Cod procedură penală, admite contestaţia formulată de inculpata Adăscăli?ei Monica-Delia împotriva Încheierii nr. 41 din 20.03.2024 pronunţată de Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava – Secţia Penală în dosar nr. 1046/86/2024. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi în rejudecare: Modifică obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv locuinţa situată în – fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, în obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte efectiv, respectiv locuinţa situată – fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Modifică organul desemnat cu supravegherea modului de îndeplinire a obligaţiilor impuse inculpatei, în conformitate cu art. 125 din Legea 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, ca fiind Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Botoşani (în loc de Poliţia municipiului Botoşani, judeţul Botoşani” se arată în decizia magistraților.

Fostul manager este acuzat de fapte de corupție

În lunile octombrie și decembrie 2023, inculpata Adăscăliței Monica-Delia, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit direct sau prin intermediari, de la trei persoane (din care doi subalterni) sume de bani, cuprinse între 5.000 lei – 10.000 lei, pentru:
– a aproba angajarea unei persoane în cadrul Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani pe un post de medic cu competențe limitate,
– a aproba transferul unei persoane din cadrul unei unități medicale din orașul Săveni la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani,
– a-și exercita o presupusă influență pe care ar fi pretins că o are asupra subordonaților săi și pe care ar fi promis că-i va determina să încheie cu o persoană un contract de prestări servicii medicale. Influența s-ar fi dovedit una reală, persoana respectivă începându-și activitatea la începutul lunii noiembrie 2023, în baza unui contract de prestări servicii, încheiat pe o perioadă determinată.

Inculpatei Adăscăliței Monica-Delia i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA