1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Fostul deputat Neculai Rebenciuc este cercetat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

News Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea cercetării fostului deputat Neculai Rebenciuc pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. El și-a angajat fiica la propriul birou parlamentar.

Neculai Rebenciuc a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, întrucât a propus angajarea și a avizat contractul individual de muncă al fiicei sale, prin care aceasta a fost angajată în funcția de șef cabinet, în perioada 19 octombrie 2009 — 1 iunie 2010, în cadrul propriului birou parlamentar, în Circumscripția electorală nr. 7 Botoșani.

Astfel, Neculai Rebenciuc nu a respectat dispozițiile art. 70 din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "Prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative" și dispozițiile art. 38, alin.(11) din Legea nr. 96/2006, potrivit cărora "Membrii familiei deputatului sau senatorului ori rudele/afinii acestuia până la gradul al III-lea nu pot fi angajați la respectivul birou parlamentar".
Sursa: EVZ.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA