0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Fost viceprimar: „În Consiliul Local Botoşani e ca pe front. Nu ştii cine în cine trage. Te trezeşti că îţi bagă cuţitele în spate”

consiliul local

Un fost viceprimar descrie ceea ce se întâmplă în Consiliul Local de doi ani şi jumătate ca fiind un război numai că acest război nu se duce doar între două tabere. În acelaşi timp, el consideră că este normal să existe dispute şi consideră că bătălia va continua până la finalul mandatului.

„În Consiliul Local Botoşani e ca pe front. Nu ştii cine în cine trage, cum trage şi cum poate să te lovească. Şi cei care trebuie să-ţi ţină spatele, te trezeşti că îţi bagă cuţitele în spate. Consiliul Local trebuie văzut ca o arenă de dispută. Nu trebuie să fie ca în biserică.  E o dispută. Nu sunt bătăi sau altceva de genul ăsta. 95% din proiecte au trecut”, a spus Eugen Ţurcanu în emisiunea Dialog Deschis de la TeleM Botoşani.

Bătălia pentru schimbarea viceprimarilor

În urmă cu aproximativ trei săptămâni, preşedintele PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, anunţa că în această lună se va schimba majoritatea în Consiliul Local şi se vor alege noi viceprimari. Eugen Ţucanu este de acord cu această propunere dar spune că discuţia trebuie să aibă loc după tutul doi al alegerilor prezidenţiale.

„Este prematur de schimbat viceprimarii. Noi avem temă turul doi al alegerilor prezidenţiale. Dacă noi stăm şi facem strategii că vom face, la fel ca Victor Ponta, vom schimba la paştele cailor viceprimarii la Botoşani. Trebuie să punem osul la treabă. Este evident că trebuie să schimbăm viceprimarii pentru că nu putem să-l lăsăm pe domnul primar să stea veşnic în concediu. El vine la serviciu pe la 1-2 şi pleacă pe la 3-4. Să delege toate atribuţiile şi să nu aibă el treabă cu nimic. Să-l punem la treabă pentru că doar aşa îl determinăm să stea în Botoşani. A băgat la înaintare nişte domni care mai devreme sau mai târziu o să înfunde… Domnul Ghiorghiţă a făcut plângeri la DNA. O să avem surprizele când trebuie să le avem. Domnul Ghiorghiţă spune că este independent, nu este cu nimeni. Este un tip care şi-a găsit echilibrul”, a mai spus Eugen Ţurcanu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA