28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Fost viceprimar: „Îmi e frică să merg pe stradă. Poate să plătească vreo doi gealaţi…”

consiliul local

Războiul declaraţiilor şi acţiunilor politice dintre Ovidiu Portariuc şi Eugen Ţurcanu ar putea degenera. Cel puţin asta susţine fostul viceprimar. Deşi este practicant al artelor marţiale de mulţi ani, Eugen Ţurcanu susţine că îi este frică să nu fie bătut pe stradă.

„Eu nu am nimic cu domnul Portariuc. L-am creditat un an în ideea că este un tânăr care provine din mediul privat, aşa cum spunea dumnealui. Uşor, uşor s-a năruit încrederea pe care i-am acordat-o. Încet, încet i-am văzut adevărata faţă. Nu am nimic personal cu dumnealui. Când a avut vreo două idei mai bune, le-am susţinut. Au fost la început iar de atunci totul e pe scop politic. Dumnealui vrea să ne dea în cap, aproape la modul fizic. Îmi e şi frică să merg pe stradă. Poate să plătească vreo doi gealaţi să facă lucrul ăsta”, a afirmat Eugen Ţurcanu.

turcanu qwankido

La ora actuală, Ţurcanu este liderul opoziţiei din Consiliul Local. A ajuns în această postură după ce Florin Ghiorghiţă a devenit independent şi susţine proiectele executivului, după ce Marius Cristescu şi Gheorghe Iavorenciuc au părăsit Consiliul Local şi după ce Cătălin Alexa şi Cătălina Lupaşcu au decis să nu mai fie la fel de vocali.

„Am rămas printre puţinii care mai au curaj să spună ceva. Unii s-au vândut şi s-au dat cu dânsul. Ba sunt, ba nu sunt. Votează una şi două nu. Cele importante da, cele nesemnificative nu. Joacă un joc ieftin ca să se păstreze într-o zonă de independenţă. Fac referire la cei care s-au vândut pentru tot felul de posturi şi care ascund. Aşa am ajuns să fiu liderul opoziţiei în Consiliul Local. Sunt colegi de partid care mă atacă, că de ce mă cert cu domnul primar…”, a adăugat Eugen Ţurcanu.

Timp de un an, Eugen Ţurcanu a colaborat cu primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei. El ocupa funcţia de director al DSPSA şi era în subordinea celor doi. Ulterior, între Eugen Ţurcanu şi Ovidiu Portariuc a început un război. Ba mai mult, în urma schimbării majorităţii în Consiliul Local, Eugen Ţurcanu a ajuns viceprmar chiar în locul lui Cosmin Andrei. Nu a durat mult şi rolurile s-au inversat. Ţurcanu a revenit la conducerea DSPSA, a refuzat să execute ordinele primite de la Cosmin Andrei şi Ovidiu Portariuc iar acesta din urmă a decis să-l demită din funcţie. Eugen Ţurcanu a rămas în schimb consilier local şi este liderul opoziţie, o opoziţie din ce în ce mai slabă şi mai fărâmiţată.

Problema este că de multe ori orgoliul este mai important decât unele proiecte ale municipiului. Se duce o luptă politică şi se discută prea puţin despre proiectul care urmează a fi supus spre aprobare. Nu de puţine ori, primarul Portariuc a forţat nota cu nişte proiecte aberante, aruncate pe masa consilierilor înaintea şedinţei. Au urmat ore de bălăcăreală politică pe banii botoşănenilor iar în final nimeni nu a avut nimic de câştigat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA