Forţa Civică Botoşani va avea doi candidaţi pe listă la Europarlamentare

148
365

News Filiala Judeţeană Botoşani a Partidului Forţa Civică va avea doi candidaţi, pe lista acestei formaţiuni, la alegerile europarlamentare din luna mai. Este vorba de Oana Saucă şi de Daniel Botezatu.

„Organizaţia Botoşani a Partidului Forţa Civică a validat prin vot desemnarea a doi candidaţi care au fost propuşi pentru a fi incluşi pe lista candidaţilor la alegerile europarlamentare. Forţa Civică este singurul partid care a impus criterii clare celor care aspiră la o funcţie de parlamentar. Propunem doi candidaţi care au cariere profesionale foarte bine construite. Ambii cu doctorate în domeniile în care profesează. Vorbi de doctorate muncite şi nu copy-paste cum se practică la cel mai înalt nivel. Vom promova un alt model de politician care să nu fi fost lipitor de afişe, amantă, nevastă sau frate de politician influent”, a spus Cristian Roman, preşedintele Organizaţiei Judeţene Forţa Civică Botoşani care a adăugat:

„Va conta foarte mult şi inflenţa politică pe care o are organizaţia iar Botoşaniul are una din cele mai puzernice organizaţii din ţară. Noi considerăm că vom avea unul sau două locuri. Depinde cum merge Mihai Răzvan Ungureanu. Există discuţii avansate pentru candidatura pe liste comune cu Mişcarea Populară. Dacă mergem singuri, noi sperăm să obţinem mai mult de 5%. La 5% avem un parlamentar, iar la 7% avem doi”.

Oana Saucă are 29 de ani şi este de profesie biolog. La vârsta de 27 de ani a devenit doctor în biologie. A lucrat o perioadă în laboratorul mamei sale iar în prezent este şef de laborator la o clinică din municipiu. De două săptămâni este preşedintele Organizaţiei de Tineret a Partidului Forţa Civică.

Daniel Botezatu este de 20 de ani profesor de istorie la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, a fost inspector şcolar, are doctoratul în istorie. „Nu sunt un profitor în politică. În două rânduri am renunţat la mandatele de consilier local şi consilier judeţean. Sunt întrunite criteriile morale şi profesionale ale profilului de candidat. Am o imagine bună în comunitate. Nu am fost angajat în scandaluri. Nu ne îmbătăm cu apă. Ştim că nu va fi un loc eligibil dar simplul fapt că un botoşănean este pe listă este un beneficiu de imagine pentru Botoşani”, a spus Daniel Botezatu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here