-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Fonduri suplimentare pentru Botoşani-Tg. Frumos. VEZI ce lucrări se vor executa

Lucrari pe drumul Botosani - Tg. Frumos

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va aloca fonduri suplimentare pentru drumul european Botoşani – Tg. Frumos. Reprezentanţii CNADNR susţin că în acest an se va asfalta un tronson important din drumul Botoşani – Tg. Frumos.

În zilele următoare, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi va organiza o licitaţie pentru a desemna firma care va executa lucrările pe drumul Botoşani – Tg. Frumos. Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iaşi susţine că CNADNR va suplimenta fondurile pentru acest drum iar cel mai probabil în luna august vor demara lucrările.

Ovidiu Laicu DRDP Iasi„Faptul că anul trecut am făcut mai multe covoare asfaltice decât era prevăzut iniţial, anul acesta încercăm să găsim o soluţi astfel încât să continuăm aceste lucrări. Vom face o nouă licitaţie pentru drumul Botoşani – Hârlău. Noi de luni vom începe procedurile de licitaţie. Ne-a asigurat domnul director general că vom primi o suplimentare de bani, special pentru acest drum. Licitaţia o vom face noi la Iaşi pentru a nu mai pierde timpul. Cred că în luna august vom reîncepe lucrările la drumul Botoşani-Hîrlău-Tg. Frumos. Covoarele asfaltice nu sunt foarte pretenţioase şi se poate lucra până în octombrie sau chiar noiembrie. În primă fază se va lucra de la Flămânzi până la limita cu judeţul Iaşi. Va fi un strat de şase centimetri de asfalt. Anul acesta se va investi cel puţin cât s-a investit anul trecut. În 2013 am făcut 18 kilometri de covor şi 14 kilometri de tratamente, tot echivalentul ăsta îl vom face şi în acest an”, ne-a spus Ovidiu Laicu.
Cea mai mare problemă o reprezintă podul de pe raza localităţii Frumuşica unde în fiecare an sunt probleme majore. Reprezentanţii DRDP Iaşi spun că au o soluţie provizorie pe care o vor aplica dar este nevoie o investiţie foarte mare deoarece acolo sunt alunecări de teren.
„La Frumuşica este o lucrare mai amplă dar încercăm să o rezolvăm prin nişte stabilizări. Acolo fuge terasamentul. Este apă şi trebuie captată şi deviată. Asta necesită lucrări de modernizare. Noi vom asigura cel puţin factorul confort. Oamenii nu sunt de vină pentru că nu sunt bani pentru modernizarea drumului”, a mai precizat Ovidiu Laicu.
DRDP intenţionează ca în doi-trei ani să asfalteze în totalitate drumul Botoşani – Tg. Frumos. Cât despre o modernizare şi extindere a acestui drum, deocamdată nu se pune problema deoarece costurile sunt foarte mari iar singura variantă este un proiect cu finanţare europeană.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

1629 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA