3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Fonduri insuficiente pentru Laboratorul de Imagistica si Radiologie. Botoşănenii sunt obligaţi să aştepte luni bune

 

News Reprezentantii Laboratorului de Imagistica si Radiologie sustin ca fondurile lunare alocate de Casa de Sanatate sunt insuficiente comparativ cu numarul de solicitari venite din partea botosanenilor.

Banii se epuizeaza imediat, iar oamenii care au nevoie de investigatii tomografice, radiologice sau ecografice au doua variante: fie asteapta pana cand le vine randul, chiar si peste o luna, sau scot bani din buzunar si platesc serviciile medicale. 

Lunar, Laboratorul de Imagistica si Radiologie primeste 6.650 de lei. In jur de 4.000 de lei raman pentru investigatiile care se fac in incinta Spitalului Judetean, iar restul de impart si in sediile de la pediatrie si maternitate. Aceasta suma poate fi consumata chiar din primele zile. 

"Este o adresabilitate mare, motiv pentru care se intampla uneori sa fie aglomeratie la usa. Facem investigatii pana se epuizeaza fondurile. Botosanenii care au nevoie urgenta de investigatii tomografice, radiologice sau ecografice si nu pot astepta pana luna urmatoare le pot face contra cost.Urmeaza sa semnam un contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si sper sa fie mai favorabil. Suma pe care o primim se imparte si la Pediatrie, Maternitate, iar pentru Spitalul Judetean raman in jur de 3.900 lei pe luna", a spus Sanda Grigoriciuc, sef Laboratorul de Imagistica si Radiologie.

Sefii laboratorului spera ca noul contract semnat cu Casa de Sanatate sa fie unul mai bun si mai consistent fata de anii trecuti. Contractul se va semna in luna aprilie. Pana atunci, botosanenii, care au platit o viata asigurari de sanatate sunt nevoiti sa suporte consecintele unui sistem defectuos.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

156 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA