23.1 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

FLUTUR revine la Primăria Botoşani pentru a termina proiectele începute în urmă cu patru-cinci ani

consiliul local sedinta flutur (4)

EDITORIAL. În 2012, Cătălin Flutur a pierdut alegerile pentru primăria municipiului Botoşani dar i-a lăsat moştenire lui Ovidiu Portariuc o serie de proiecte, cele mai importante fiind Cornişa şi Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu.

În patru ani, Ovidiu Portariuc nu a fost în stare să finalizeze niciunul dintre proiectele primite pe tavă de la Flutur iar asta l-a costat. Pe 5 iunie 2016, botoşănenii l-au taxat şi l-au readus pe Flutur în scaunul de primar al municipiului. Principalul obiectiv al noului primar este să termine ceea ce a început în urmă cu patru-cinci ani. Vorbim de finalizarea Parcului de Agrement Cornişa, de Reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu şi de alte câteva proiecte. Pentru Cătălin Flutur, noul mandat de primar va fi mult mai dificil decât precedentele două. Aşteptările sunt uriaşe iar cei aproape 18.000 de oameni care l-au votat vor să vadă realizări concrete încă din primele luni ale mandatului. După patru ani în care nu s-a întâmplat mare lucru în municipiul Botoşani, Flutur este „condamnat” să schimbe radical lucrurile, să deschidă cât mai repede Parcul Cornişa, să găsească finanţarea necesară pentru Teatrul Mihai Eminescu, să demareze noi proiecte europene şi să pună în aplicare programul cu care a venit în campania electorală.

Misiunea noului primar va fi una dificilă şi pentru că nu va avea majoritate în Consiliul Local. PSD-ul va avea 12 consilieri locali iar PNL-ul 11. Social democraţii vor desemna viitorii viceprimari ai municipiului Botoşani şi rămâne de văzut dacă aceştia vor dori să facă echipă cu liberalii sau vor continua războiul şi în următorii patru ani. Cu sau fără sprijinul Consiliului Local, Cătălin Flutur are obligaţia de a finaliza ceea ce a început în urmă cu patru-cinci ani şi de a demara noi proiecte de investiţii în Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA