20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Flutur îl acuză pe Portariuc că face angajări nejustificate la primărie. ”Înţeleg pe domnul primar că a promis 2500-3000 de locuri de muncă dar nu la primăria Botoşani. Nu poţi să creezi opt posture de director”

primaria botosani920(1)

Liberalii din Consiliul Local nu vor vota noua organigramă propusă de primarul Ovidiu Portariuc deoarece consideră ei că nu se justifică angajarea a 38 de personae. Cătălin Flutur, co-preşedintele PNL Botoşani, susţine că sunt câteva compartimente din primărie unde există deficit de personal dar spune că în niciun caz nu trebuie angajate 38 de personae dintre care opt directori.

“Nu avem bani pentru dezvoltare deoarece trebuiesc bani pentru funcţionare. Este incredibil ce se întâmplă şi mi se pare un tupeu nemărginit să vii în Consiliul Local cu acea propunere de organigramă. Este incredibil să faci încă 38 de angajări, ca să faci baza pentru funcţiile de conducere. Este incredibil să vii după trei ani şi să spui că ne trebuie funcţii noi de conducere pentru eficientizarea activităţi. După trei ani constatăm că ne mai trebuie încă un director băgat peste tot. Efortul bugetar pentru această organigramă propusă se ridică la 22 de miliarde de lei în plus, fără să luăm în calcul asistenţa social. Creşterea este de la angaja nemăsurat în sistemul public. Eu îl înţeleg pe domnul primar că a promis 2500-3000 de locuri de muncă dar nu la primăria Botoşani. Nu poţi să creezi opt posture de director. Am un exemplu. Şeful Serviciului Direcţia Edilitare a ieşit la pensie. S-a organizat un concurs, nu ştiu cum… Nu poţi să pui peste 20 de funcţionari de la acest serviciui pe cineva care nu a lucrat niciodată nicăieri. Asta mă duce cu gândul că şi celelalte posturi de directori se vor duce la oameni nepregătiţi. Este de datoria noastră să blocăm un astfel de proiect”, a spus Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA