20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Flutur iese la atac după o jumătate de an de tăcere: „Unde sunt toate lucrurile promise. Vreau să-i spun domnului Portariuc că el nu duce un război cu Flutur ci cu toţi botoşănenii”

flutur planul portariuc1

Fostul primar Cătălin Flutur şi viitorul candidat al PNL la primăria municipiului Botoşani a păstrat PLANUL cu care Ovidiu Portariuc a câştigat alegerile din 2012 iar acum după aproape trei ani, îi aduce aminte „neamţului” că nu a realizat mare lucru din ceea ce le-a promis botoşănenilor.

„Nu s-a întâmplat nimic de aici. Singurul proiect nou, iniţiat tot în cealaltă perioadă, este reabilitarea termică a blocurilor. Ce s-a terminat în trei ani şi cum s-a terminat? Ăla e singurul proiect nou. Restul se face pe contracte de finanţare semnate până în 2012. Am aşteptat un an, am aşteptat doi dar am constatat că în momentul în care observi că nu poţi face nimic, duci un război cu un om. Vreau să-i spun domnului Portariuc că el nu duce un război cu Flutur ci cu toţi botoşănenii”, a afirmat Cătălin Flutur care a adăugat:

„Unde sunt toate lucrurile promise. Spune aici: atragerea de investiţii de circa 100 de milioane de euro. Spune că nu poate face pentru că are 4,8 milioane de euro corecţii financiare. Să îi aducă pe ceilalţi 95 de milioane de euro. S-au accesat două credite, necheltuite. Am accesat un credit de la Banca Mondială pentru corecţiile financiare şi să continuăm proiectul pe termoficare. Am fost primul oraş din România care am terminat proiectul de termoficare”.

De asemenea, Flutur a făcut referire şi la firmele care au câştigat licitaţiile organizate de primărie în ultimii trei ani.

„Spune: am lichidat firmele care lucrau cu primăria. Nu este adevărat. Cu primăria au lucrat firmele care au lucrat şi înainte. Electroalfa, Victor, Elsaco, Aquater, Conrec, Avensa, Dioconstruct. Erau tot felul de poveşti cu firma care livra flori. Tot acea firmă a câştigat. Cu HSR… În primul an îl desfiinţa. Au prelungit mai mult decât contractul şi le-am mai dat şi bani la sfârşit. Singurele firme noi care au apărut în Botoşani sunt doar cele care au făcut nişte audituri şi care au organizat tot felul de festivaluri. Ori greşesc şi ei ca noi, ori noi am procedat corect. Erau singurele firme eligibile care puteau face nişte lucrări. Singurul lucru bun este că au învăţat ceva şi nu au adus firme din altă parte să lucreze şi să ia banii Botoşaniului”, a mai spus Cătălin Flutur.

flutur planul portariuc flutur planul portariuc2

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA