Flutur dă de pământ cu Portariuc. “Habar nu avea de ce se întâmpla în Botoşani. El nici nu stătea în Botoşani când noi făceam proiectul de termoficare”

0
578

portariuc,flutur

Cu cât se apropie alegerile locale pentru primăria municipiului Botoşani, contrele dintre Cătălin Flutur şi Ovidiu Portariuc sunt din ce în ce mai dure. Actualul primar a avut în ultima perioadă o serie de declaraţii în care şi-a lăudat realizările, lăsând să se înţeleagă că Flutur nu a făcut aproape nimic în Botoşani. Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul primar a reacţionat spunând că Portariuc minte de o manieră incredibilă.

“Am asistat la o avalanşă de declaraţii, o avalanşă de comunicate de presă, scrisori, informări. Absolut toate nu au la bază decât minciuni. Este ceva incredibil ce se întâmplă în municipiul Botoşani. Dacă mai stăm un pic, ne face pe toţi să credem că 2015 este anul cu cele mai mari investiţii în municipiul Botoşani iar eu o să vă spun că nu s-a făcut nimic. Dacă suntem normali la cap şi ne uităm în jur chiar constatăm că nu s-a făcut nimic. Este incredibil să văd declaraţii, nişte ziare, raportul primarului. Spune nişte lucruri absolut incredibile. Că nimeni nu s-a ocupat de termoficare până când a venit actualul primar. El habar nu avea de ce se întâmpla în Botoşani. El nici nu stătea în Botoşani când noi făceam proiectul de termoficare”, a declarat Cătălin Flutur.

“Deja am pierdut banii”

În plus, fostul primar îl acuză pe Ovidiu Portariuc că nu a fost în stare să finalizeze proiectele importante pentru care avea finanţarea aprobată şi că a reuşit “contraperformanţa” de a pierde banii europeni care au fost aprobaţi pentru proiectul Cornişa şi pentru reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu.

“Tot spune că cel mai mare proiect al Botoşaniului este proiectul Cornişa. Nu este adevărat. Mai sunt încă patru proiecte mai mari şi care au fost finalizate. Cornişa şi Teatrul Eminescu sunt două mari gherle, două mari ţepe date botoşănenilor. Botoşaniul este îndatorat printr-o hotărâre de consiliu, dată acum zece zile. Consiliul local a votat pentru că nu avea de ales. Botoşaniul s-a îndatorat cu 51 de milioane de lei ca să termine trei proiecte. Cornişa, teatrul şi scârţul de pe blocuri. Ajungem să nu terminăm nici măcar un proiect. Tot bugetul de dezvoltare pe 2015 a fost de 38 de milioane de lei, neexecutat. Noi ne angajăm ca pe 2016 să punem pe dezvoltare 51 de milioane de lei pentru cele trei obiective. Nimic nu se va mai întâmpla în Botoşani. Sunt convins că nu am pierdut doar cota de participare a Comisiei Europene la aceste proiecte ci am pierdut toţi banii. Din păcate, proiectele nu se vor finaliza şi vom trebui să găsim nişte soluţii. În trei ani s-a ajuns la 70% din împrumuturile pe care le-am făcut noi în opt ani. Va trebui să ne mai împrumutăm încă o dată. Deja am pierdut banii. 31 decembrie este peste câteva zile şi sunt pierduţi”, a afirmat fostul primar.

“Nu au un pic de respect”

De asemenea, Cătălin Flutur îl acuză pe Portariuc că minte în ceea ce priveşte proiectul Cornişa şi proiectul de termoficare şi susţine că actualul primar nu a avut niciun merit în ceea ce priveşte reabilitarea CET-ului şi a reţelelor din municipiul Botoşani.

“Domnul primar transform totul din negru în alb. Este incredibil. Ai o declaraţie: Parcul Cornişa 84% stadiul de realizare. Noi avem în momentul de faţă, în licitaţie, 25%. Sunt nişte calcule elementare. Dacă tu scoţi din 12 milioane, 3,7 milioane la licitaţie, care e gradul de realizare? Asta este o minciună crasă, este incredibil. A doua declaraţie bate şi chestia aia cu trenul de mare viteză. Spune: În general, reabilitarea sistemului energetic de termoficare a unui oraş costă mult şi nu aduce voturi. De aceea, primarii fug de astfel de investiţii. La fel au făcut şi predecesorii mei. Eu mi-am asumat acest proiect pentru că miza mea nu este electorală ci binele cetăţenilor. În octombrie 2012, au chemat-o pe Rovana Plumb şi au tăiat panglica la CET. Habar nu aveau ce se întâmpla acolo. În noiembrie 2012 s-a făcut recepţia şi la reţele. Trăim într-o lume incredibilă şi vorbim de nişte oameni care nu au un pic de respect faţă de munca celor de dinainte. Să nu-şi închipuie nimeni că o să stea la cald. Nu va sta la cald. Adevărul iese la iveală ca uleiul. Nu poţi să minţi o populaţie întreagă, indiferent câte ajutoare ai”, a conchis Flutur.