Flutur câştigă disputa cu conducerea centrală a PNL şi rămâne preşedinte la Botoşani

0
588

pnl flutur, humelnicu

Conducerea centrală a Partidului Naţional Liberal pare să fi cedat la presiunile făcute de către membrii Filialei PNL Botoşani şi de către preşedintele Cătălin Flutur.

În cursul zilei de joi a apărut informaţia că Sulfina Barbu, vicepreşedinte PNL, va candid ape lista liberalilor din judeţul Botoşani. Imediat au apărut mai multe reacţii de nemulţumire ale liberalilor botoşăneni iar preşedintele Cătălin Flutur era decis să demisioneze din funcţie. Conducerea centrală a PNL a decis să amâne decizia finală în cazul listelor de candidaţi de la Botoşani, pentru ziua de luni 24 octombrie. Ulterior a apărut informaţia că unii  “grei din PNL” nu vor mai fi incluşi pe liste. Potrivit Jurnalul.ro, Sulfina Barbu, Gheorghe Ialomiţeanu, Puiu Haşotti sau Petre Roman nu vor mai candid ape listele PNL.

După şedinţa de joi a Biroului Politic Naţional, Cătălin Flutur, preşedintele PNL Botoşani, a declarat că mesajul transmis conducerii centrale a fost că nu se acceptă niciun candidat de la centru.

“Conform statutului, decizia finală aparţine Biroului Politic Naţional. Sunt judeţe din România care au acceptat şi candidaţi de la centru. Părerea mea a fost că nu-mi doresc decât candidaţi de pe plan local, ţinând cont că la alegerile local, Fililala PNL Botoşani a fost pe un onorabil loc opt. (…) Dacă apare un candidat din alt judeţ, probabil voi renunţa la funcţia de preşedinte. Noi trebuie să respectăm legea iar legea pentru partidele politice sunt statutele acestor partide. Discuţii vor fi oricând şi oriunde dar nu înseamnă că sunt nişte certuri. Noi ne vom susţine punctual nostrum de vedere ca lista noastră să fie cu membrii Partidului Naţional Liberal, Filiala Botoşani”, a declarat Cătălin Flutur.

În schimb, liderul liberalilor din Botoşani a lăsat de înţeles că vechiul PNL va avea două locuri considerate a fi eligibile şi nu doar unul aşa cum a fost stabilit iniţial. Al doilea loc eligibil al vechilor liberali este disputat de Verginel Gireadă şi Costel Şoptică.