22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Florin Ţurcanu mai primeşte o LOVITURĂ: Liberalii condamnaţi definitiv îşi pierd calitatea de membru PNL

florin turcanu920

După ce pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, în urma unei decizii emisă de prefectul Costică Macaleti, acum Florin Ţurcanu a fost trecut pe lista neagră şi în PNL. Din cauza condamnării la şase luni de închisoare cu suspendare, Florin Ţurcanu riscă să fie exclus din PNL.

Biroul Permanent Naţional al PNL a decis luni, o serie de modificări la Statut, din perspectiva integrităţii, stabilindu-se că reprezentantul PNL arestat preventiv să fie suspendat din funcţie, iar cel condamnat definitiv să îşi piardă calitatea de membru.
Modificările la Statut al fost anunţate de copreşedintele PNL Alina Gorghiu, care a declarat că în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional s-au luat decizii privind integritatea şi modificările aduse de comisia coordonată de Ludovic Orban, la Statutul PNL.
Potrivit Alinei Gorghiu modificările aduse Statutului se referă la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge, în cazul în care începe împotriva sa un proces penal sau o cercetare judiciară.
”În cazul în care, împotriva unui membru al PNL, este dispusă o măsură preventivă, şi aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv sau la domiciliu, în acest caz, persoana respectivă este suspendată din funcţia pe care o deţine în PNL”, a anunţat Gorghiu.
Ea a mai arătat că o altă modificare prevede ca atunci când membrul PNL este trimis în judecată, este suspendat din funcţia deţinută în partid.
Pentru situaţia în care repezentantul PNL este condamnat în primă instanţă, Alina Gorghiu a afirmat că s-a lărgit sfera infracţiunilor săvârşite cu intenţie, de la faptele pentru corupţie, la toate faptele săvârşite cu intenţie. În acest caz, persoanei respective îi este suspendată calitatea de membru al PNL.
O altă prevedere nouă este ca, în cazul condamnării definitive a persoanei respective, aceasta să îşi piardă calitatea de membru al partidului şi va fi radiată.
Citeşte mai mult pe Mediafax

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA