Florin Ţurcanu faţă în faţă la proces cu denunţătorul său

0
938

florin-turcanu-la-tribunal-2

Fostul sef al judetului Botosani, Florin Turcanu, acuzat de trafic de influenta si spalare de bani a ajuns din nou in fata judecatorilor. La procesul care a avut loc, astazi, au fost prezenti atat socrul acestuia, Aristomel Anusca, omul de afaceri Marcel Barsan, dar si doi primari din judetul Botosani, respectiv Catalin Rotundu si Ioan Bucatariu, in calitate de martori.

Initial, avocatii lui Turcanu au cerut ca sedinta sa nu fie una publica, dar judecatorul le-a respins cererea. Primul chemat in fata instantei a fost Florin Turcanu. Acesta a respins acuzatiile care i se aduc si a  povestit cum a intrat in legatura cu Marcel Barsan, administratorul de la Cornell’s Floor care i-a facut o casa cadou.

Turcanu a zis pe 27 iulie 2013, socrul sau Anusca a cumparat un teren pe Aleea Pajistei si i-a spus ca nu are suficienti bani pentru a construi acolo un imobil unde sa-si depoziteze vinul obtinut  dintr-o cultura de vita de vie de la Frumusica. Atunci, Florin Turcanu a vorbit cu Verginel Gireada despre care stia ca are o relatie buna cu Marcel Barsan si pe care ar putea sa-l determine sa faca lucrarea dupa care sa-si primeasca banii.

In fata instantei Turcanu a spus ca a mers impreuna cu Gireada acasa la Barsan, in localitatea Roma, au stat de vorba si omul de afaceri a fost de acord sa inceapa lucrarile pe care avea sa le faca cu firma sa, Cornell’s Floor, dar si in colaborare si cu o alta firma.

Fostul sef al judetului a respins ideea ca acea constructie i-ar apartine si a spus ca la inceput a fost un fel de crama, iar ulterior pavilionul a fost extins cu materiale cumparate de la societatea Florea Carn SRL.

Ce a mai zis Turcanu in fata instantei a fost ca mare parte din cei 90.000 de lei obtinuti la nunta sa  din martie 2013, i-ar fi oferit socrului sau pentru finalizarea constructiei pentru ca, spune el ei sunt o familie mare si se ajuta reciproc.

In plus, acesta a afirmat ca nu a interventi la primarii din Dangeni si Avrameni pentru pentru atribuirea unor lucrari lui Marcel Barsan.

Urmatorul chemat in fata instantei a fost Marcel Barsan, care si-a mentinut declaratia facuta la DNA, unde sustine ca a spus adevarul. Acesta s-a prezentat fara avocat si a spus ca de la inceput a inteles ca Turcanu nu-I va plati, dar a crezut ca acesta il va facilita la obtinerea unor contracte de lucrari, precum drumul Curtesti-Oraseni-Cristesti si complexul monahal de la Cosula. Barsan a participat la licitatie, dar nu a castigat.

Omul de afaceri a spus ca ridicarea constructiei din Aleea Pajistei s-a facut pe banii lui, sumele oferite pentru plata facturilor catre societatea folosita drept paravan fiind oferite lui Turcanu prin intermediul unui sofer de la Consiliul Judetean, Stefan Codau.

In plus, Barsan a spus ca Turcanu i-a facilitat niste lucrari de la primariile Dangeni si Avrameni, promitandu-i ca o sa aloce bani de la CJ pentru finantarea lucrarilor respective. In plus, Barsan a spus ca a notat pe o agenda toate cheltuielile cu aceasta lucrare, agenda care a fost gasita de anchetatori in urma perchezitiei facute la casa omului de afaceri.

Audierile au durat ore intregi, iar pe hol asteptau sa ajunga in fata instantei primarul de la Dangeni si cel de la Avrameni, citati in calitate de martori.

florin-turcanu-la-tribunal-6 florin-turcanu-la-tribunal-5 florin-turcanu-la-tribunal-4 florin-turcanu-la-tribunal-3 florin-turcanu-la-tribunal-2 florin-turcanu-la-tribunal-1