17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului

Florin Cîțu și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului, în urma unei ședințe a senatorilor liberali la care a participat și premierul Nicolae Ciucă. Interimatul va fi asigurat de Alina Gorghiu.

La finalul ședinței, Cîțu a spus că demisia i-a fost cerută de președintele partidului și secretarul general și că i s-a transmis că a pierdut sprijinul partidului.

„Am luat decizia pentru a nu-i pune pe colegii mei în situația penibilă de a vota împotriva conducerii partidului”, a declarat Cîțu.

Fostul premier a mai spus că i s-au reproșat declarațiile împotriva măsurilor propuse de PSD.

„Sunt măsuri care eu consider că fac rău românilor, eu consider că PNL trebuie să stea aproape de antreprenori, de sectorul privat, iar măsurile care vin împotriva lor întotdeauna le-am considerat nocive”, a explicat Cîțu.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că ședința de astăzi, în urma căruia Cîțu și-a dat demisia din fruntea Senatului, s-a desfășurat „ținând cont de activitatea guvernamentală şi parlamentară, de responsabilitatea PNL şi de nevoia de coerenţă a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, şi în deplină concordanţă cu deciziile luate la nivelul coaliţiei”.

Sursa: Euronews

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA