3.7 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Florin Cîțu: „Din păcate, situația economică s-a deteriorat grav în România…”

Situația economică din România s-a deteriorat grav începând din luna ianuarie, iar România este prinsă pe picior greșit de unda de șoc a sancțiunilor împotriva Rusiei, susține liderul PNL, Florin Cîțu.

„Din păcate, situația economică s-a deteriorat grav în România în luna ianuarie și ne prinde puțin această undă de șoc cam nepregătiți, zic eu, din punct de vedere economic, cu o execuție bugetară care arată clar că ne împrumutăm pentru cheltuieli curente, cu cheltuieli cu dobânzi care au crescut de trei ori mai mult decât anul trecut, cu rambursări de TVA mai mici, ceea ce înseamnă companiile românești că iarăși sunt puse în situații de finanțare. Deci ar trebui să fim mult mai atenți, pentru că în astfel de situații e bine să ai și o economie sănătoasă, ca să poți să și impui sancțiuni, să și faci față.

În România, primele două luni arată clar că economia s-a fragilizat, după doi ani de zile în care a mers bine. Cumva, execuția arată că au fost luate câteva decizii la începutul anului care ne-au prins pe picior greșit în fața acestei crize pe care o vedem acum”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

Președintele Senatului a mai anunțat că plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a fost convocat luni și nu marți, așa cum se anunțase inițial. Parlamentarii vor adopta o declarație pe tema războiului din Ucraina.
Sursa: Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA