0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

„Florarul” Ghiorghiţă i-a luat lui Portariuc banii pentru sera de panseluţe

sera flori foto dulceromanie

Deşi s-au aliat, Ghiorghiţă şi Portariuc au păreri diametral opuse când vine vorba de florile din municipiul Botoşani. Edilul Ovidiu Portariuc a prins în proiectul de buget al municipiului Botoşani, pe anul 2015, suma de 100.000 de lei pentru amenajarea unei sere de flori. Intenţia primarului era ca în acea seră să se producă flori care ulterior să fie plantate în municipiu.

 

Fost viceprimar timp de trei mandate, Florin Ghiorghiţă ştie foarte bine cum e cu florile în municipiul Botoşani, de unde trebuie cumpărate, la ce preţuri şi unde trebuie plantate. Mai mult, el are şi o florărie amenajată într-un „garaj” iar la acest capitol este profesor în faţa primarului Portariuc. Cu această experienţă vastă în spate, Ghiorghiţă i-a explicat primarului că nici măcar cei care vând la negru nu pot face faţă şi că ar fi mai bine să renunţe la seră şi să cumpere florile de la distribuitori.

„O seră sau două, pentru a produce un anumit număr de flori, nu le faci niciodată cu 100.000 de lei. De la 100.000 de euro în sus putem discuta de o chestie reală. La asta mai adăugaţi un minim de cinci salariaţi, minim 100.000 de lei cheltuieli de întreţinere, gaz, apă, căldură şi celelate. Un 50.000 de lei minim pentru a produce ceea ce producem şi mă refer la achiziţii de pământ şi toate celelalte. O să ieşiţi cu sume mult mai mari decât v-aţi propus. La ora actuală, firul de floare se ridică la 0,8 lei, maxim un 1 leu, adus în Botoşani. Din punctul meu de vedere, înfiinţaţi şi 20 de sere că nu deranjează pe absolut nimeni. Cei de la Tg. Mureş care se ocupă de o viaţă, nu reuşesc să scoată sub 0,8 lei firul de floare şi asta fără nicio înregistrare fiscală”, a spus Florin Ghiorghiţă în Consiliul Local.

Văzând că primarul se ambiţionează să facă o seră, Florin Ghiorghiţă s-a decis să facă un amendament iar banii alocaţi pentru seră să fie direcţionaţi către Liceul cu Program Sportiv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA