28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Fiul fostului primar Cătălin Flutur investeşte 450.000 de euro în trei cafenele din Bucureşti.

flutur alexandru1
Alexandru Flutur – foto Facebook

Alexandru Flutur, 31 de ani, a studiat informatică în facultate, la Iaşi, şi tot acolo a absolvit apoi un master în manage­men­tul proiectelor pentru a se angaja în con­sultanţă pe zona de finanţare. A lucrat în ca­drul unei companii de profil până în 2011, când a decis să renunţe la statutul de angajat pentru cel de antreprenor.

După un an în care a prospectat piaţa, a pus cap la cap planul de afaceri şi a testat reţete de prăjituri, a deschis prima cafenea cu specific franţuzesc La Folie în Iaşi. Tânărul antre­pre­nor, fiu al fostului primar din Botoşani, Cătălin Flutur, a investit iniţial circa 100.000 de euro de la prieteni şi din economii personale. La scurt timp a deschis şi o a doua cafenea în Iaşi, iar de aproximativ o lună s-a lansat şi pe piaţa din Capitală cu acelaşi concept.

La Folie este o cafenea care mizează mai mult pe consumul de dulciuri (prăjituri şi tor­turi), dar care serveşte şi „minuturi“, precum sendvişuri. „Informatica nu mi-a plăcut şi am fost pasionat de gătit dintotdeauna. Aşa că după ce am dezvoltat şi condus timp de doi ani un de­partament de proiectare în cadrul compa­ni­ei de consultanţă am decis că este timpul să-mi urmez pasiunea. Chiar în 2012, când se des­chidea Palas Mall din Iaşi, am decis să încep efec­tiv activitatea cu o cafenea. Îmi pro­puse­sem un buget de 100.000 de euro, dar am tot reinvestit pentru că tot mai erau lucruri de îmbunătăţit“, explică Alexandru Flutur.

În prezent, în Iaşi există două cafenele La Folie, ambele în Palas Mall, una având peste 200 de locuri vara (cu tot cu terasă) şi inclu­zând şi laboratorul, iar cealaltă fiind o insulă în zona de food court a centrului comercial. În jur de 40 de angajaţi are La Folie în Iaşi, iar în Bu­cureşti brandul a ajuns la 15 angajaţi în cafe­nea­ua de pe strada Buzeşti şi în cadrul laboratorului.

Până la jumătatea acestui an însă, Ale­xan­dru Flutur are în plan deschiderea altor două unităţi în Bucureşti, una fiind amplasată cu siguranţă într-un mall precum AFI Palace Cotroceni sau Băneasa Shopping City. Inves­ti­ţia totală în cele trei cafenele La Folie care ar urma să funcţioneze pe piaţa din Bucu­reşti de anul acesta se ridică la circa 450.000 de euro.

Anul trecut, tânărul antreprenor esti­mea­ză că businessul La Folie „ reprezentat de cele do­uă cafenele din Iaşi – a ajuns la afaceri de circa 800.000 de euro, cu peste 50% mai mult ca în 2013. De altfel, până în la finalul lui 2016 el „aspi­ră“ la venituri de 1,5 mil. euro doar cu lan­ţul de cafenele pe care îl va dezvolta în Bucureşti.

Citeşte mai mult pe Ziarul Financiar

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA