10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Fiscul a sechestrat bunurile şi a pus poprire pe conturile Editurii Evenimentul şi Capital. Datorii mari la buget au şi B1 TV şi Naşul TV

News Fiscul a instituit sechestru pe bunurile companiei Editura Evenimentul şi Capital şi a pus poprire pe conturile societăţii şi ale terţilor, la câteva zile după ce firma a introdus cererea de intrare în insolvenţă, şi vor urma alte companii de presă, au surse din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) citate de Mediafax.

Virgil Munteanu, directorul executiv al Editura Evenimentul şi Capital, a confirmat, joi, că au fost blocate conturile companiei, scrie Mediafax.

„Am primit de la bancă că s-au blocat conturile şi poprirea aia pe bunuri au făcut-o de ieri sau alaltăieri“, a spus Virgil Munteanu.

El a precizat că Editura Evenimentul şi Capital a cerut deja intrarea în insolvenţă. „O să vedem ce o să facem. Probabil că vom putea funcţiona deocamdată. Noi suntem cu dosarul depus pentru insolvenţă. Aşteptăm decizia în privinţa intrării în insolvenţă. Noi am depus dosarul pentru a intra în insolvenţă înainte ca ei să facă asta“, a spus Munteanu

„Spre deosebire de abordarea de până acum, în care industria mass-media era protejată, noua conducere a Fiscului a schimbat strategia şi a demarat o analiză de risc pe companiile din domeniu“, au spus sursele citate de Mediafax.

Potrivit acestora, o situaţia financiară dificilă şi datorii semnificative la buget în raport cu afacerile derulate s-au constatat şi la B1 TV şi Naşul TV, unde va fi demarată inspecţia fiscală. Din datele preliminare, singurele televiziuni care au aproape la zi plătite obligaţiile fiscale sunt Pro TV şi Antena.

În cazul Editura Evenimentul şi Capital, al cărei acţionar majoritar este Dan Andronic, fiscul a primit informaţia că se încearcă înstrăinarea unor active şi a realizat miercuri un control inopinat, în urma căruia s-a decis instituirea sechestrului asigurător şi poprirea conturilor pentru o datorie către buget de circa 7 milioane de lei.

Citeşte mai mult pe Adevarul

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

159 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA