0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Firma Diasil Suceava va prelua controlul gunoiului în judeţul Botoşani, până pe 8 mai

diasil masina gunoi

Comisia Naţională de Soluţionare a Constestaţiilor a dat verdictul în ceea ce priveşte contestaţiile la licitaţiile privind contractele de colectare şi transport a deşeurilor din judeţul Botoşani. În trei din cele cinci zone ale judeţului Botoşani a câştigat firma Diasil Suceava, cea care a câştigat şi licitaţia pentru administrarea depozitului de la Stăuceni.

În celelalte două zone, respectiv Botoşani şi Dorohoi, câştigătoare au fost Urban Serv şi Florconstruct SRL Suceava. Dorin Birta, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, spune că până pe data de 8 mai se vor semna contractele cu aceste firme urmând ca ele să înceapă colectarea deşeurilor.

“Noi ne dorim ca la începutul lunii mai, până pe 8 mai, să definitivăm cu delegarea şi desemnarea operatorilor pe toate zonele şi încheierea contractelor. Este extraordinar că nu mai există nicio contestaţie. La momentul acesta depinde de colegii primari şi de consiliile locale care în perioada imediat următoare vor trebui să emită hotărârile de consiliu local. Mai depinde de operatori care pot prelua zona mai repede de 56 de zile cât este perioada de mobilizare”, a declarat Dorin Birta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA