2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Finanţare elveţiană pentru 150 de persoane din Vlăsineşti

Lucian Trufin, primar Vlasinesti

Primăria comunei Vlăsineşti va implementa un proiect în valoare de 200.000 de euro care vizează înfiinţarea unui centru de servicii medico-sociale. Peste 150 de persoane vârstnice din comuna Vlăsineşti vor benedicia de îngrijire la domiciliu, de asistenţă medicală şi de o masă pe zi.


În competiţia pentru accesarea de fonduris-au înscris aproximativ 100 de primării din Botoşani, Tulcea şi Sălaj. Dintre acestea au mai rămas 18 iar în final vor primi finanţare doar şase. Proiectul iniţiat de primăria Vlăsineşti are şanse mari de a obţine finanţarea.
„Există un program de cooperare elveţiano-român, Fondul tematic pentru sănătate, componenta de servicii comunitare sociale. Am trecut de prima fază a proiectului. Elveţienii au ales trei judeţe. Este vorba de Botoşani, Tulcea şi Sălaj. Din aproximativ 100 de administraţii s-au selectat 18. În final, vor primi finanţare doar şase. Eu sper să ne numărăm printre cele şase comune care primesc o investiţie de 200.000 de euro. Ne dorim să înfiinţăm un centru de servicii medico-sociale integrate. Vom reabilita o clădire din satul Vlăsineşti, o vom moderniza. Acolo va funcţiona cabinetul medicului de familie din comună. Tot acolo va fi compartientul de asistenţă socială. Vom realiza o bucătărie şi vom oferi o asă caldă bătrânilor din comună. Vom amenaja o spălătorie cu două maşini de spălat. În cadrul acestui proiect vor fi angajaţi asistenţi medicali de îngrijire. Sunt oameni care vor fi formaţi pentru a oferi servicii medicale şi sociale la domiciliu”, a spus Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsineşti.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA