2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

FINALIZAREA străzii Primăverii depinde exclusiv de PRIMĂRIE. VEZI ce spune omul de afaceri Victor Mihalachi

strada primaverii21august (11)

Primarul Ovidiu Portariuc anunţa ieri că în cursul zilei de astăzi începe marea asfaltare a străzii Primăverii din municipiul Botoşani. Am fost în această dimineaţă pe strada Primăverii şi erau câţiva muncitori care lucrau dar nu la asfaltarea străzii. La prânz era acelaşi lucru.

Pentru că ne-am obişnuit deja ca primarul să spună una iar în teren să vedem alta, l-am contactat pe Victor Mihalachi, patronul firmei Victor Construct, firmă care execută lucrările de modernizare a străzii Primăverii. Acesta a precizat că asfaltarea va începe mâine sau poimâine şi în niciun caz astăzi.

„Am adus utilajele şi mâine sau poimâine începem să turnăm asfaltul. Asta o fac pentru că aşa trebuie să fac. Ei spun că au banii dar îmi trebuie şi o hârtie oficială de micşorare a perioadei contractului iar plata se va face integral în acest an. Problema nu este la mine. Vreau să o fac dar trebuie să mă acopăr de documente. Pentru asta trebuie să mă ajute funcţionarii primăriei. Să-mi dea un act adiţional de micşorare a contractului. Am nişte lucrări, cu dispoziţie de şantier date de proiectant şi pe care trebuie să le aprobe primăria. M-au încurcat autorităţile statului, cu Inspecţia în Construcţii, că trebuia aia, că trebuie cealaltă”, ne-a spus Victor Mihalachi.

Mai mult, omul de afaceri spune că va fi o problemă în momentul în care începe asfaltarea deoarece sunt multe maşini parcate iar şoferii nu sunt de acord să le mute pentru o perioadă de câteva zile. Victor Mihalachi susţine că s-a solicitat sprijinul primăriei şi Poliţiei Locale dar până acum nu s-a implicat nimeni.

„Turnăm cât se poate. Am trei băieţi care stau şi care spun nu parca. Vine omul, îi înjură şi parchează. O să stau la noapte şi mâine acolo… Nu mă ajută Poliţia Locală, Poliţia Rutieră, funcţionarii de la primărie. Nu mă ajută nimeni. Dacă nu îmi micşorează perioada contractului, îmi vor da nişte bani iar apoi vine Curtea de Conturi şi pe mine mă scoate dator. Problema străzii Primăverii nu este la mine”, a adăugat Victor Mihalachi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA