24.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Festivalul de la Vorona a adunat un număr impresionant de oameni FOTO&VIDEO

Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă de la Vorona s-a reluat după un an de pauză iar oamenii au venit în număr mare să urmărească parada și spectacolul organizat de primărie împreună cu omul de afaceri Cornel Șfaițer.

Deși evenimentul era anunțat să înceapă la  ora 10.00, oamenii s-au adunat încă de dimineață în centrul comunei, în timp ce “artiștii” se pregăteau pentru paradă. Cu puțin înainte de ora 10.00 au început să-și facă apariția căiuții și o parte din “banda lui Țugui”. Startul evenimentului a fost dat de Cornel Șfaițer, nu înainte de a da câteva indicații și de a organiza grupurile de urători și mascați. De ani buni, pe lângă implicarea financiară, omul de afaceri Cornel Șfaițer se implică și în organizare, îi mobilizează atât pe tineri cât și pe cei mai în vârstă și le pune la dispoziție tot ce au nevoie pentru a se pregăti astfel încât să se păstreze tradiția și să se audă în toate colțurile țării despre obiceiurile de iarnă de la Vorona.

În frunte cu un grup de copii de la liceul din Vorona, îmbrăcați în straie de sărbătoare, urmați de căiuți, alaiul de urători a pornit pe drumul județean, în deja obișnuita paradă. Pe ambele părți ale drumului erau sute de oameni cu telefoanele mobile pregătite pentru a fotografia și filma cât mai mult din eveniment.

În jurul orei 11.00 alaiul de urători a revenit în zona centrului cultural unde era pregătită o scenă pentru spectacolul de final de an.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA