26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Festivalul de datini și obiceiuri de la Vorona începe la ora 10.00

Botoșănenii pasionați de tradiții și obiceiuri de iarnă sunt așteptați mâine dimineață la Vorona, unde se organizează o nouă ediție a celebrului festival. Organizatorii au anunțat că evenimentul va începe la ora 10.00, în fața sediului primăriei.

În 2020, autoritățile locale din Vorona nu au putut organiza Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă din cauza pandemiei și restricțiilor impuse de autorități. Din fericire, anul acesta nu sunt foarte multe cazuri de coronavirus iar evenimentul cu o tradiție de zeci de ani poate fi organizat din nou.

La fel ca în fiecare an, festivalul este organizat de Primăria Vorona în parteneriat cu omul de afaceri Cornel Șfaițer, cel care s-a implicat și se implică în păstrarea tradițiilor acestei zone.

Ediția de anul acesta va începe la ora 10.00 cu o paradă. Mascații, căiuții, caprele și urătorii vor pleca din fața primăriei până în sensul giratoriu către Mănăstirea Vorona după care vor reveni în centrul comunei unde va urma un spectacol. La ediția de anul acesta, sunt așteptate și ansamblurile din comunele Tudora și Corni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA