-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Fermierul ameninţat de vânători: “Sper să nu se încerce vreo muşamalizare pentru că deţin probe foarte puternice. Voi merge la Bucureşti”

ionica nechifor amenintat cu arma

Fermierul botoşănean Ionică Nechifor a depus o plângere la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani după ce a fost ameninţat cu armele de câţiva vânători. Deşi a trecut aproape o lună din momentul în care a depus plângerea, Nechifor nu a fost chemat pentru a oferi detalii anchetatorilor.

Fermierul botoşănean susţine că în cazul în care nu se vor lua măsuri împotriva celor care i-au împuşcat câinele şi care l-au ameninţat pe proprietatea lui, va sesiza conducerea Ministerului de Interne.

“Am depus plângere la Poliţie dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Aştept să mă cheme şi dau o declaraţie. Am depus o parte din probe şi mai am şi altele. Aştept ca poliţia să-şi facă datoria. Sper să nu se încerce vreo muşamalizare pentru că deţin probe foarte puternice. În cazul în care nu se vor lua măsuri, voi merge la Bucureşti. Sunt hotărât să merg mai departe pentru a arăta abuzurile pe care le fac unii vânători”, ne-a spus Ionică Nechifor.

Reamintim că pe data de 13 decembrie 2015, un grup de vânători s-a apropiat de ferma lui Ionică Nechifor şi i-au împuşcat unul dintre câini. Ulterior, vânătorii au îndreptat armele şi către fermierul botoşănean în momentul în care acesta le-a cerut explicaţii. Incidentul a avut loc cu două zile înainte de protestul oierilor din Bucureşti. Aceştia au venit în capitală pentru a protesta împotriva legii vânătorului, o lege care limita numărul câinilor de la o stână şi îi obliga pe oieri să părăsească păşunile de la începutul lunii decembrie şi până la sfârşitul lunii aprilie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA