Fermierii pregătesc un megaprotest cu 10.000 de oameni: “Suntem nedreptatii prin legi aberante ca cea a vanatorii, a pajistilor, individualizarii”

0
580

oieri

Aproximativ 10.000 de fermieri vor protest ape data de 15 decembrie în faţa Parlamentului României, aceştia fiind nemulţumiţi de modificările adoptate la Legea Vânătorului. Din judeţul Botoşani vor participa la protest minim 100 de fermieri.

“Datorita transhumantei s-a pastrat unitatea poporului roman si tot datorita ei turcana, rasa nostra nationala reprezinta azi peste 80% din efectivul de ovine al acestei tari.
Nu-i pasa nimanui decat noua ca in an de seceta ,oile noastre vor muri infometate inchise de vanatori printr-o lege aberanta in saivane atatea luni ca sa poata “vana sportiv ” fara martori ,braconierii ,strainii si parlamentarii.
Oile si cainil nostrii nu sunt de vina, ci etica vanatoreasca , armele tot mai performante din ultimii ani si lacomia de a aduce cat mai multi straini care sa ne omoare animalele din padurile tarii noastre, culmea in conditiile in care oferta de vanat al fondurilor de vanatoare depaseste cererea de pe piata.
Pe terenurile noastre inclusiv proprietate privata noi nu mai avem dreptul sa ne pastem animalele aproape o jumatate de an, ca sa poata vana nestingheriti vanatoiri.
Cainii nostrii simboluri nationale maltratati la fiecare pas pe care-l fac de jujeiele obligatorii ,mor aparandune animalele de fiare sau impuscati de vanatori.
De mii de ani ne crestem oile in tara asta ,ne ducem traditia si obiceiurile stramosesti mai departe, avem dreptul sa traim aici!”, este mesajul transmis de liderii Federaţiei Crescătorilor de Oi din România.

Ionică Nechifor, reprezentantul Asociaţiei Moldoovis Botoşani, susţine că deja s-au obţinut avizele necesare protestului şi că asociaţiile din ţară au început pregătirile. “Va fi un protest la care vor participa 10.000 de fermieri din ţară. De la Botoşani vor fi minim 100. Deja am închiriat două autocare. E posibil ca numărul să fie mult mai mare”, a spus Ionică Nechifor.