25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Fermierii pot primi și în acest an 3.000 de euro ajutor de minimis pentru programul „Tomata 2023”

Ajutorul de minimis pentru programul Tomata 2023 este stabilit la un cuantum de 3.000 de euro per beneficiar eligibil, cu o suprafață minimă de 1.000 de metri pătrați de solar sau seră și care valorifică minim 3 kilograme de roșii pe metrul pătrat.

Guvernul României a anunțat recent că o serie de români primesc 3.000 de euro de persoană, fiind vorba de fermierii care accesează constant „Programul Tomata” şi care, în total, în perioada unui ciclu de producţie, de exemplu, scot pe pieţele locale peste 200 de tone de roşii proaspete. În ciuda acestui fapt, fermierii autohtoni sunt nemulțumiți pentru că unii comercianţi le fac concurenţă neloială deoarece se prezintă ca fiind producători locali, chiar dacă marfa lor nu este din România.

„Anul acesta, se va efectua o singură verificare, atât pentru stabilirea suprafeţei însămânţate cu răsaduri, cât şi pentru evaluarea producţiei de tomate înainte de recoltare. De asemenea, valorificarea producţiei de tomate se va executa până la data de 30 iunie 2023”, a transmis Gigel Crudu, președintele Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Vaslui, conform RADOR.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA