0.1 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
miercuri, 29 martie 2023

Fermierii din judeţul Botoşani nu vor mai primi despăgubirile pentru seceta din 2016

Seceta in judetul Botosani colaj

Despagubirile pentru seceta de anul trecut din judetul Botosani au ramas doar in stadiul de promisiune. In bugetul Ministerului Agriculturii nu s-au alocat banii necesari pentru despagubirea fermierilor din judetul Botosani.

In 2016, o mare parte din judetul Botosani a fost afectat de seceta. Unii fermieri au avut culturile compromise in proportie de 80-90% sau chiar suta la suta. S-au facut evaluari ale pagubelor, au fost trimise adrese peste adrese la Ministerul Agriculturii, s-au facut multe promisiuni dar banii nu au mai venit si nici nu sunt sanse sa vina in acest an in judetul Botosani. Fostul ministru al Agriculturii a promis ca despagubirile pentru seceta din 2016 vor veni in acest an numai ca intre timp s-a schimbat guvernul iar banii nu au mai ajuns in judetul Botosani.
Ionica Nechifor, presedintele Asocialiei Moldoovis Botosani a avut recent o intalnire cu ministrul Agriculturii care i-a transmis ca nu sunt bani prevazuti pentru despagubirea fermierilor afectati de seceta.

“Am lansat o provocare pentru parlamentarii care sunt în arcul de guvernare. În 2015 am primit despăgubiri pentru secetă dar pentru 2016 nu s-a rezolvat nimic. Nu avem niciun semnal că se vor da banii pentru secetă. Am avut o discuţie cu ministrul Agriculturii şi se pare că banii nu sunt prinşi în bugetul pe 2017. Prin urmare, sunt slabe speranţe ca fermierii din judeţul Botoşani să primească despăgubiri pentru secetă. În judeţul Botoşani a fost cea mai gravă situaţie din ţară. Fermierii depend foarte mult de aceşti bani”, a declarat Ionică Nechifor, preşedintele Asociaţiei Moldoovis.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA