16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Fermier botoșănean: „Terenul județului a ajuns obiect de afaceri imobiliare pentru niște nătărăi. Agricultura românească se îndreaptă înspre străini”

Străinii acaparează din ce în ce mai mult teren agricol în județul Botoșani și în România, cu largul concurs al oamenilor din instituțiile statului. Potrivit fermierilor români, terenul agricol al județului Botoșani este controlat în mare parte de străini.

Tiberiu Nichiteanu este un tânăr fermier din nordul județului Botoșani. El lucrează 1300 de hectare de teren în zona Rădăuți Prut și spune că fermierii români nu sunt sprijiniți absolut deloc de autoritățile statului. Ba din contra, fermierii români au parte de controale peste controale, anchete… În schimb, străinii beneficiază de un tratament aparte.

„Agricultura românească se îndreaptă înspre străini. Cu cea mai mare viteză. Mii de hectare pe lună. Este vina tuturor celor care se perindă pe la conducere și cărora le plac ciubucurile. Județul Botoșani este aproape cumpărat de acel fond de investiții. Se ocupă cineva de ei? Îi întreabă cineva ceva? Fermierii români sunt anchetați toată ziua. Dar ei? Nu am auzit să fie chemați pe undeva. Terenul județului a ajuns obiect e afaceri imobiliare pentru niște nătărăi. În loc să fie cultivat de români, să ducă la creșterea economică a județului, este tranzacționat de șmecheri mondiali. Una este să cumperi ocazional o fermă și alta este să cumperi fermă lângă fermă, teren lângă teren”, ne-a spus Tiberiu Nichiteanu.

Fermierul botoșănean spune că a primit propuneri de la străini pentru a vinde terenul și tot ce are în comuna Rădăuți Prut dar a refuzat. Visul lui este de a cumpăra teren de la străinii, în județul Botoșani.

„Am primit mai indirect propuneri de vinde ferma. Doar să cumpăr eu de la ei. Asta își doresc. Să cumpăr teren de la străini. Au ceva teren prin zona mea”, a mai spus tânărul fermier botoșănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA