Femeile din PNL Botoşani au demarat campania “Dăruiește pur și simplu”

0
601

campanie carti pnl

Campania “Dăruiește pur și simplu”, inițiată și derulată de organizația de femei a Partidului Național Liberal ia startul, vineri, 8 mai, și la Botoșani. Este vorba despre  o acțiune de colectare de cărți care vor fi dăruite în luna iunie fraților din Republica Moldova –Raionul Sângerei.

Cărțile vor fi destinate în special tinerilor, care au nevoie de ele pentru conservarea și exersarea limbii materne. Colectarea cărților se va face în toată țara, iar la Botoșani ia startul vineri, când pe pietonalul Unirii va fi amenajat un centrul special pentru toți cei care doresc să doneze cărți din orice domeniu, pentru orice vârste, din biblioteca personală.

Între paginile cărților, fiecare donator poate scrie, pe un colț de hârtie, un mesaj care va ajunge direct la cei cărora le sunt adresate cărțile, creându-se astfel o legătură emoțională între expeditor și destinatar.

Acțiunea organizată de femeile liberale este o ocazie de a realiza un nou pod între cele două bucăți de pâmânt românesc, având un caracter patriotic și nu unul politic.

“Campania aceasta nu este o sarcină de partid, ci un gest minor  pe care îl putem face cu toții indiferent de religie, de culoare politică, pentru frații noștri de peste Prut. Cultul lor pentru limba română poate fi dezvoltat și stimulat mai puternic și cu sprijinul nostru. Frații noștri de peste Prut au nevoie de aceste cărți, au nevoie de limba română, de România, iar noi suntem în măsură să le-o oferim”, a declarant Mirela Saucă, vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL Botoşani, managerul evenimentului.