33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

FCM Dorohoi – CS Baloteşti 3-1. Vespazian Colban: „Se cunoaşte diferenţa dintre tur şi retur”

vespazian colban

FCM Dorohoi s-a impus cu 3-1 în ultimul meci de pe teren propriu, în acest sezon de campionat. Fără emoţii în privinţa retrogradării, jucătorii antrenaţi de Vespazian Colban au făcut un joc destul de bun care a fost pe placul celor aproximativ 700 de spectatori.

Antrenorul formaţiei dorohoiene s-a declarat mulţumit de ceea ce a jucat echipa sa, chiar dacă a recunoscut că acest meci nu avea nicio miză.

„Noi ne-am îndeplinit obiectivul după meciul din deplasare, cu Farul Constanţa. Astăzi a fost o oarecare relaxare a jucătorilor pentru că meciul nu a avut nicio miză. Singura miză era să termină pe locul I în play-out şi să jucăm pentru suporteri”, a spus Vespazian Colban.

Diferenţa dintre tur şi retur

În iarnă, FCM Dorohoi era considerată o victimă sigură şi puţini îi dădeau şanse de a se mai salva de la retrogradare. Cu o pregătire foarte bună şi trei transferuri făcute în pauza competiţională, jocul dorohoienilor s-a schimbat radical şi s-au salvat cu două etape înainte de finalul sezonului.

„Se cunoaşte diferenţa dintre tur şi retur. În tur am avut la dispoziţie nişte jucători veniţi din Liga a IV-a. În pauză, am încercat să readucem jucătorii cu care am promovat şi s-a văzut o schimbare. Am pierdut doar două meciuri în retur. Sunt mulţumit de returul campionatului. Nu este uşor ca o echipă precum FCM Dorohoi să marcheze 14 goluri echipei Farul Constanţa. Din 12 puncte le-am luat 10. Nu poate să conteste nimeni rămânerea noastră în liga a II-a. E bine că ne-am salvat sportiv”, a mai spus Vespazian Colban.

Dorohoienii au avut şi şansă în acest sezon deoarece Săgeata Năvodari şi Unirea Slobozia s-au retras din campionat. Săgeata Năvodar era una din candidatele la promovare în timp ce Unirea Slobozia era o echipă de locurile 1-6. Antrenorul dorohoienilor consideră că era normal să se ajungă aici deoarece se plăteau contracte foarte mari pentru nivelul fotbalului de Liga a II-a.

„Dacă ne uităm pe ce echipe s-au retras din campionat… S-au retras Câmpina, Slatina, Năvodari şi Slobozia. Dacă ne uitam la ce bugete aveau… Îmi pare rău, vii la Liga a II-a cu contracte de 2000-3000 pe lună, mi se pare normal să mori repede”, a precizat tehnicianul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA