27.3 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

FC Tskhinvali – FC Botoşani 1-3. Dan Roman (2) şi Batin marchează FINAL – FC Botoşani s-a calificat în Turul II al Europa League

tschinvali - fc botosani. foto DigiSport 

FC Botoşani s-a impus cu scorul de 3-1 în deplasarea din Georgia şi se califică în turul doi al preliminariilor Europa League. Peste o săptămână, FC Botoşani va întâlni în deplasare pe Legia Varşovia.

Debutul meciului a fost similar celui de la Botoşani, cu echipa lui Leo Grozavu în ofensivă. După două acţiuni rămase fără rezultat, Dan Roman reuşeşte deschiderea scorului cu un şut plasat din marginea careului iar FC Botoşani conduce cu 1-0, scor la care este calificată în turul doi. După doar trei minute, acelaşi Dan Roman a avut şansa de a majora scorul. Vaşvari a centrat de pe dreapta, Roman a reluat cu capul din şase metri dar mingea a izbit bara transversală.

Georgienii încearcă să revină în joc dar scorul rămâne favorabil botoşănenilor. Elevii lui Leo Grozavu revin la cârma jocului iar Martinus Quenten are şansa de a marca dar mingea şutată din marginea careului trece peste poartă.

În minutul 24, Gabi Vaşvari ne aduce aminte de perioada în care marca de la mare distanţî, şutează de la 25 de metri dar mingea trece puţin pe lângă poartea georgienilor. Şapte minute mai târziu, Patache îşi încearcă şi el şutul dar goalkeeperul georgienilor prinde.

În minutul 34. Rashid este aproape de gol în urma unei execuţii greşite. A încercat o centrare de pe stânga dar mingea a trecut puţin peste poarta georgienilor.

În minutul 37, Katcharva vede al doilea cartonaş galben  pentru un cot aplicat lui Cordoş şi este eliminat.  Două minute mai târziu, Ivanovici scapă singur cu portarul georgienilor, încearcă o scăriţă dar Nadiradze are un reflex de portar mare şi respinge în corner.

La pauză, FC Botoşani conduce cu 1-0, are un om în plus pe teren şi este favorită la calificarea în turul doi al preliminariilor Europa League.

Repriza secundă începe cum nu se poate mai rău pentru FC Botoşani. Plămadă face un fault de joc în tuşă iar arbitrul scoate imediat cartonaşul galben. Cum fundaşul botoşănean mai avea un galben, acesta a fost eliminat.

În minutul 59, FC Botoşani reuşeşte să majoreze scorul. Vaşvari centrează de pe dreapta iar Dan Roman marchează pentru 2-0 din careul mic..

În minutul 64 arbitrul inventează un penalty pentru gergieni, la un presupus faul a lui Cucu. Kilasonia transformă lovitura de la 11 metri iar scorul devine 1-2.

Bucuria georgienilor a durat doar trei minute. Batin a scăpat spre poarta georgienilor şi a marcat cu un şut la colţul lung iar scorul devinde 1-3. La acest scor, FC Botoşani a scăpat de emoţii. Georgienii au nevoie de trei goluri pentru a se califica.

Georgienii încearcă să iasă la joc dar fără a avea vreo ocazie mare la poarta lui Iliev. În acelaşi timp, botoşănenii preferă să ţină de minge şi eventuală să mai marcheze pe contraatac.

În minutul 87, Hadnagy are şansa golului patru pentru FC Botoşani dar mingea şutată de acesta este blocată de un fundaş georgiană. Două minute mai târziu, Batin scapă singur cu portarul georgienilor dar acesta reuşeşte să ajungă primul la minge.

Partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea formaţiei FC Botoşani iar echipa lui Leo Grozavu se califică în turul doi unde va întâlni pe Legia Varşovia.

…………..

FC Tskhinvali: Nadiradze – Tsertsvadze, Kilasonia, Kakubava, Bachiashvili – Makharoblidze, Kardava (71 Lobjanidze), Gigauri (62 Shulaia), Tsatskrialashvili (78 Burdzenadze) – Ivanishvili, Katcharava
Rezerve: Migineishvili, Maisashvili, Kachkachishvili, Burdzenadze, Lekvtadze, Lobjanidze, Shulaia
Antrenor: Kakha Katcharava

FC Botoşani: Iliev- Patache, Cordoş, Plămadă, Browne – Cucu – Martinus (53 Croitoru), Ivanovici (46 Batin), Vaşvari, Costin – Roman (73 Hadnagy)
Rezerve: Pleşca, Acsinte, Brata, Croitoru, Dimitrov, Batin, Hadnagy
Antrenor: Leo Grozavu

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA