3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

FC Botoşani visează la Bawab dar … “e un jucător scump”

Rapid - Gaz Metan Medias 2-1, etapa 23, campionat 2010-2011.

Iordanianul Thaer Bawab s-a despărţit în această iarnă de CSU Craiova şi ar putea fi o soluţie excelentă pentru FC Botoşani, mai ales că a mai lucrat cu tehnicianul Cristi Pustai la Gaz Metan Mediaş. Problema este că salariul fostului atacant de la Craiova este cu mult peste media fotbaliştilor de la FC Botoşani.

“Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că noi căutăm jucători care să se plieze ce avem la Botoşani. În primul rând din punct de vedere financiar. Bawab este un jucător dorit de Steaua, un jucător care ţinteşte altceva. Când vrei să joci la Steaua, e clar că e greu să ajungi la Botoşani. E un jucător scump”,a precizat Cornel Şfaiţer.

Finanţatorul Valeriu Iftime ar dori un atacant precum Bawab dar spune că FC Botoşani nu poate plăti contracte de 8.000-10.000 de euro lunar.

“Este un atacant bun. El poate fi o variantă pentru FC Botoşani dar depinde ce condiţii financiare impune. În vară am făcut greşeli crescând partea asta financiară. Campionatul nostru nu poate fi excentric la nivelul banilor. Eu cred că trei milioane şi ceva de euro este un buget echilibrat al unui club din România, exceptând Steaua şi încă vreo două echpe care pot avea alţi bani. Când vorbeşti de salarii de 10.000 de euro pe lună, deja e mult. Două elemente sunt esenţiale: locul în clasament şi oamenii la stadion. Dacă nu reuşim să aducem oameni la stadion, cred că vom avea o imensă problemă financiară pe viitor”, a precizat Valeriu Iftime.

Thaer Bawab a jucat în Spania la Real Madrid U19, Real Madrid C, R. M. Castilla, FC Barcelona B, C L’Hospitalet şi CD Alfaro. În România a venit în 2010, la Gloria Bistriţa iar în 2011 s-a transferat la Gaz Metan Mediaş unde a jucat până în 2014 când a plecat la Kalba, în Emiratele Arabe. A revenit în România şi a semnat cu CSU Craiova pentru care a jucat până la finalul anului trecut. Oficialii CSU Craioava au luat decizia să renunţe la toţi jucătorii cu contracte mari, printre aceştia fiind şi Thaer Bawab. Astfel, atacantul iordanian a devenit liber de contract şi poate semna cu orice echipă.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA