27.3 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

FC Botoşani va încasa peste 400.000 de euro pentru meciurile cu FC Tskhinvali şi Legia Varşovia din Europa League

fc botosani - legia varsovia (3)

Participarea în preliminariile Europa League a fost benefică pentru FC Botoşani, cel puţin din punct de vedere financiar. Clubul botoşănean şi-a acoperit cheltuielile şi a reuşit să obţină şi un profit.

Prosport a publicat lista bonusurilor pe care le încasează cluburile care participă în Liga Campionilor şi Europa League. Pentru cele două tururi preliminarii jucate, FC Botoşani ar urma să încaseze 410.000 de euro. La această sumă, se adaugă banii din drepturile TV, ambele manşe fiind transmise de către Digi Sport, plus banii din vânzarea biletelor.

Reprezentanţii clubului FC Botoşani spun că nu au primit o adresă oficială de la UEFA în care să se precizeze suma pe care o vor încasa dar sunt şanse mari ca această participare în Europa League să le aducă un mic profit.

“Noi am făcut o solicitare către UEFA pentru a afla câţi bani vom încasa pentru participarea în preliminariile Europa League dar încă nu am primit răspuns. Dacă vor fi 400.000 de euro, ne acoperim costurile şi mai rămânem cu un mic profit. Din informaţiile pe care le avem, aceşti bani vor intra în contul clubului în luna ianuarie a anului viitor”, ne-a spus Alexandru Chirilă, directorul executiv al FC Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA