FC Botoşani – Steaua 0-2. L. Grozavu: “Noi nu avem niciun jucător plătit la nivelul rezervelor Stelei. Ăştia sunt jucătorii noşti, atâta pot, sunt jucători plătiţi cu 1000 de euro pe lună, cu 2500 de lei pe lună. Înjuraţi-ne, ocărâţi-ne, scuipaţi-ne că nu putem să batem Steaua”

0
1298

leo grozavu

Leo Grozavu este nemulţumit de eliminarea din Cupa Ligii dar în acelaşi timp recunoaşte că la momentul acesta elevii săi atâta pot.

“Felicit băieţi pentru efortul depus, pentru dăruire dar atunci când cu Steaua e nevoie de mai mult ca să câştigi meciul. Rezervele de la Steaua sunt mai valoroase decât jucătorii de la Botoşani. Noi nu avem niciun jucător plătit la nivelul rezervelor Stelei. Speculaţii putem face. Că am jucat cu echipa a doua… Care e echipa întâi la Botoşani? Toţi ne dorim, suntem pătimaşi, spunem multe inepţii. Sunt prostii. Există o diferenţă mare între Steaua şi FC Botoşani. Ceea ce se întâmplă la Botoşani este un lucru extraordinar, un club mic, cu un buget foarte mic, ne străduim, încercăm, suntem pe locul patru în campionat, dăm goluri. Nu putem să batem Steaua. Înjuraţi-ne, ocărâţi-ne, scuipaţi-ne că nu putem să batem Steaua. Ăştia sunt jucătorii noşti, atâta pot, sunt jucători plătiţi cu 1000 de euro pe lună, cu 2500 de lei pe lună. Jucători veniţi din Liga a II-a, Liga a III-a. Noi am transferat de la Suceava, Sf. Gheorghe, de la echipe desfiinţate. Eu nu îmi explic cum un jucător ca şi Golofca face crampe muscular în minutul 60. Asta nu e din lipsă de pregătire. Tensiunea, ceea ce acumulează la nivel mental, îl blochează. Nu a făcut astăzi 20.000 de curse şi s-a blocat pentru că nu e pregătit fizic sau că a făcut prea mult efort. Dacă jucam cu Tg. Mureş, toţi jucau până în minutul 90 şi credeau în victorie. Când joacă cu Steaua există un blocaj. Din zece meciuri, nouă câştigă Steaua şi într-unul… dacă dau ei vreo trei bare, doi eliminaţi, dăm şi noi un gol din deviere, câştigăm. Mai mult decât mine, nimeni nu îşi doreşte să bată Steaua. Trebuie să pot, nu să vreau. Când vrem să bate, Steaua trebuie să facem investiţii. În această săptămână, toţi jucătorii au suferit reduceri salariale. Ne batem cu Steaua? Ne batem şi noi cu ăia cu care putem.

Eu mă agit foarte mult pe margine, îmi doresc foarte mult dar atâta se poate. Pot să acuz vreun jucător că nu s-a implicat, că nu a vrut? Atâta se poate. Diferenţa de la salariul de 2000 la 10.000. Mergi cu Dacia şi mergi cu BMW, asta e diferenţa.

Suntem într-un picaj mare de tot. O să ajungem foarte rău. În maxim doi ani fotbalul românesc o să sufere mult mai mult decât suferă acum. Nu sunt investiţii, nu există legislaţie pentru sport. Dacă nu semeni, nu poţi să culegi. De ce plătesc milioane ăia din străinătate? Credeţi că Guardiola ,mai învaţă pe vreunul cum să lovească mingea sau cum să stea în teren? Guardiola are alte probleme”, a declarat Leo Grozavu.