16.4 C
Botoșani
luni, 20 mai 2024

FC Botoşani – Spartaki Tskhinvali. Leo Grozavu: “Este o şansă extraordinară pentru jucători”

conferinta fc botosani, roman, leo, vasvari

FC Botoşani va debuta joi, de la ora 20.00, pe Stadionul Municipal, în preliminariile Europa League. Interesul pentru această partidă cu georgienii de la Spartaki Tskhinvali este unul destul de ridicat. Deja s-au vândut peste 2500 de bilete, aproximativ jumătate din biletele puse în vânzare.

„Sper să mai am multe astfel de ocazii. E un moment important şi vrem să profităm. Sper ca această premieră să fie cât mai frumoasă. Ne bucură că s-au cumpărat multe bilete. Ne dorim să jucăm cu tribunele pline la toate meciurile. Vreau să avem public cât se poate de aproape. Şi publicul este în faţa unei premiere. Pentru a reuşi să ducem această poveste cât mai mult, trebuie să ne ajute. Mulţi jucători sunt debutanţi. Vreau să fie un public cald şi să-i împingă”, a spus Leo Grozavu.

Tehnicianul botoşănean spune că nu a avut problem în a pregăti acest joc şi că a reuşit să obţină suficiente informaţii despre formaţia georgiană.

„Informaţii sunt suficiente. Există multe mijloace de informare. Avem suficientă informaţie. Şi ei sunt o debutantă dar fotbalul românesc este peste cel georgian. Am urmărit acest adversar. Sunt o echipă disciplinată, talentată şi luptătoare. Ne aşteptăm la o partidă dificilă. Este o şansă extraordinară pentru jucători. Nu cred că putem câştiga de o asemenea manieră încât returul să fie o simplă formalitate. Au făcut rezultate foarte bune chiar şi cu echipa campioană sau cu Dinamo Tiblisi. Participarea în această competiţie a fost un bonus pentru noi. Cred că suntem singura ţară din Europa care trimite în Europa League echipa de pe locul opt. Nu avem niciun fel de presiune dar ne dorim să accedem mai departe”, a adăugat antrenorul formaţiei botoşănene.

“Vor fi emoţii până la intrarea pe teren”

Jucătorii echipei FC Botoşani  susţin că nu se gândesc la meciul cu Legia Varşovia din turul doi al preliminariilor Europa League, ci sunt concentraţi doar la jocul de joi contra georgienilor.

„Vor fi emoţii dar numai până intri pe teren. Suntem două echipe în premieră în Europa League şi nu ne permitem noi să luăm pe nimeni de sus. Nici măcar în Liga I. Am văzut câteva imagini cu georgienii. Este o echipă care pasează bine, agresivă. Sper să învingem. Ne gândim doar la meciul cu georgieni şi nu la cel cu Legia”, a spus Gabriel Vaşvari.

Atacantul Dan Roman a mai evoluat în Europa League cu Gaz Metan Mediaş şi deja le-a explicat noilor săi colegi cum sunt aceste meciuri.

„Am avut fericirea să prind câteva meciuri de Europa League. Atmosfera este diferită. Suntem o echipă gen Mediaş, ambiţioasă, muncitoare. Trebuie să ne adaptăm cât mai repede şi sunt convins că în două-trei meciuri vom fi la 90-95%. La Mediaş am avut probleme cu crisparea în deplasare. Asta le-am spus şi colegilor”, a declarat Dan Roman.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA