1.8 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

FC Botoşani – Spartaki Tskhinvali 1-1. GALERIE FOTO – FINAL

fc botosani - spartaki (8)

FC Botoşani debutează astăzi în preliminariile Europa League. De la ora 20.00, echipa pregătită de Leo Grozavu îi va întâlni pe georgienii de la Spartaki Tskhinvali.

FC Botoşani începe în forţă partida şi încă din primele secunde se instalează în jumătatea de teren a georgienilor. Hadnagy pătrunde cu mingea în careu dar nu reuşeşte să o întoarcă spre un coleg după care Martinus Quenten profită de o gafă a oaspeţilor dar şutul acestuia din marginea careului trece puţin peste poartă.

Georgienii temperează repede elanul botoşănenilor printr-un joc în forţă, duelurile unu la unu fiind câştigate de aceştia. În minutul 6, Tskhinvali îşi arată şi prima intenţie ofensivă dar şutul lui Ivanishvili trece peste poarta apărată de Iliev.

Jocul georgienilor îi incomodează pe elevii lui Leo Grozavu care nu pot trece de defensiva bine organizată şi masată în propriul careu. În acelaşi timp, nici botoşănenii nu sunt foarte inspiraţi. Exagerează cu centrările în  careu iar misiunea înalţilor fundaşi de la Tskhinvali este una simplă.

FC Botoşani pune presiune pe defensiva georgienilor şi după o acţiune prelungită de atac, Petre Ivanovici reuşeşte să deschidă scorul, în minutul 21, cu un şut din interiorul careului.

fc botosani - spartaki (10)

FC Botoşani nu se mulţumeşte cu 1-0 şi în minutul 27 putea majora scorul dar şutul lui Raul Costin, de la 20 de metri, este scos de sub bară de goalkeeperul georgienilor. Acelaşi goalkeeper are o nouă intervenţie de excepţie, la faza următoare, iar avantajul botoşănenilor rămâne unul la limită.

În minutul 31, situaţia se putea complica pentru FC Botoşani, la o gafă a mijlocaşilor dar şutul lui Tsatskrialashvili este respins de Iliev. FC Botoşani revine în ofensivă dar ocaziile mari de gol la poarta lui Nadiradze lipsesc.

Croitoru şi Raul Costin încearcă să dirijeze atacurile botoşănenilor dar Martinus Quenten, jucătorul dorit de Steaua în această vară, este campion la pierdut mingi în jumătatea adversă. Acelaşi Quenten şi-a bătut joc şi de o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri trimiţând mingea mult peste poartă.

În minutul 44, Croitoru execută bine un corner de pe dreapta, Cordoş reia cu capul din şase metri dar mingea trece puţin pe lângă poarta georgienilor.

Prima repriză s-a încheiat cu scorul de 1-0 în favoarea botoşănenilor. Elevii lui Leo Grozavu au controlat jocul, au avut o posesie net superioară iar la cornere scorul a fost 9-2.

fc botosani - spartaki (6)

La pauză, Leo Grozavu îl scoate pe Attila Hadnagy şi îl introduce pe Dan Roman sperând că fostul atacant al formaţiei Gaz Metan Mediaş va avea mai multe şanse în duelurile cu înalţii apărători georgieni.

În minutul 46, la o fază care nu anunţa nimic, georgienii reuşesc să egaleze. Plămadă şi Cordoş îl scapă din marcaj pe Katcharava iar acesta reuşeşte să-l învingă pe Iliev.

FC Botoşani revine la jocul din prima repriză, cu o posesie mai bună, iar în minutul 49 Ivanovici are şansa de a face dubla dar şutul său din marginea careului este blocat de portarul oaspeţilor. Un minut mai târziu, Roman are şi el şansa golului dar şutează în plasa laterală.

fc botosani - spartaki (22)

FC Botoşani forţează golul doi dar Plămadă în minutul 58 şi Quenten în minutul 60 ratează două ocazii importante de gol. Cinci minute mai târziu, Quenten centrează de pe stânga, Ivanovici încearcă şutul fără preluare dar trimite pe lângă poartă din centrul careului.

În minutul 65, cei aproximativ 6000 de spectatori prezenţi în tribunele Stadionului Municipal au început să facă valuri semn acest meci de Europa League este o sărbătoare.

În minutul 68 Vaşvari expediază un şut în forţă de la 25de metri dar goalkeperul georgienilor are o intervenţie incredibilă scoţând mingea de sub bară.

Odată cu trecerea timpului, botoşănenii au intrat în criză de timp iar jocul pe faza ofensivă a devenit unul haotic, cu multe greşeli, ceea ce le convine georgienilor.

În minutul 78, Rashid centrează de pe stânga, Roman reia cu capul din careul mic dar mingea trece peste poartă. Un minut mai târziu, Ivanovici îşi încearcă şutul de la 18 metri dar nu prinde cadrul porţii.

Mulţumiţi cu rezultatul de 1-1, georgienii nu ezită niciun moment să tragă de timp.

În minutul 90, Martinus Quenten reuşeşte o transformare ca la rugby, execuţie care îi irită pe cei 6000 de fani botoşăneni care încă din prima repriză cereau schimbarea acestuia.

În minutul 92, Vaşvari putea readuce speranţa în tabăra botoşănenilor dar este blocat în careul de şase metri chiar în momentul şutului.

Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1 iar returul de peste o săptămână se anunţă unul extrem de dificil pentru echipa lui Leo Grozavu.

……….

FC Botoşani: 1.Plamen Iliev – 88. Radoslav Dimitrov, 3. Andrei Cordos, 5. Florin Plamada, 23. Rashid Browne – 8. Marius Croitoru (73 Ciprian Brata), 10. Gabriel Vașvari, 30. Raul Costin – 9. Petre Ivanovici (86 Paul Batin), 11. Quenten Martinus – 80. Attila Hadnagy (47 Dan Roman)

Rezerve: 12. Răzvan Pleşca, 7. Ciprian Brata, 17. Stelian Cucu, 19. Andrei Patache, 20. Florin Acsinte, 29. Paul Stefan Batin, 21. Dan Roman

Spartaki Tskhinvali: 1.Giorgi Nadiradze – 5. Giorgi Tsertsvadze, 24. Levan Kakubava, 88. Varlam Kilasonia, 2. Vasiko Bachiashvili – 70. Bakari Kardava, 10. Gigauri (77 Ucha Burdzenadze), 7. Irakli Lekvtadze (63 Akaki Shulaia) – 21. George Ivanishvili (88 Kachkachishvili), 15. Nika Katcharava, 28. Rati Tsatskrialashvili

Rezerve: 32. Omar Migineishvili, 4. Ucha Burdzenadze, 8. David Maisashvili, 17. David Bolkvadze, 22. Zviad Lobjanidze, , 77. Akaki Shulaia, 30. Giorgi Kachkachishvili Galeria FC Botoşani a venit la Stadionul Municipal. Numărul ultraşilor botoşăneni este mai mare decât la alte meciuri din Liga I.

fc bt el galerie (4)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA