FC Botoşani şi-a stabilit programul pentru pauza competiţională. VEZI când va fi reunirea lotului

0
378

FC Botosani, cantonament Gura Humorului (11)

Echipele din Liga I vor avea în această iarnă cea mai mică pauză competiţională din ultimele decenii. Dacă până acum partea a doua a sezonului începea la jumătatea lunii februarie sau mai târziu, în 2017 primele meciuri vor fi pe 3 februarie.

În aceste condiţii, jucătorii formaţiilor din primul eşalon vor avea doar două săptămâni de pauză iar la începutul lunii ianuarie vor începe pregătirea.

„Probabil în 5 ianuarie vom avea reunirea lotului. Vom avea o lună de zile de pregătire. Cum venim, punem cârnaţii pe masă. În 5 trebuie să începem treaba. Prima săptămână vizită medicală, două săptămâni de cantonament şi ultima săptămână înainte de campionat. Sunt curios dacă o să poată începe campionatul în februarie. Temperaturi scăzute… Nu avem condiţii în România să începem în februarie campionatul. Poate cei de la Ligă au fir direct cu Doamne-Doamne, cunosc starea vremii. Cine dă drumul la încălzirea terenurilor? Vor fi terenuri îngheţate. Tot campionatul a fost hotărât de orice altceva decât de fotbal”, a declarat Leo Grozavu.

Antrenorul principal al FC Botoşani spune că nu va mai programa două cantonamente ci unul de două săptămâni în care va face pregătire fizică şi jocuri amicale.

„O să facem două cantonamente într-unul. Trebuie să faci şi pregătire, trebuie să omogenizezi şi lotul, să aibă câteva meciuri amicale. Trebuie să-i vezi pe jucătorii noi. La noi o să fie modificări dar mai mult la plecări decât la veniri”, a mai spus Leo Grozavu.