20.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

FC Botoşani şi-a stabilit bugetul pentru 2016: 3,2 milioane de euro

cornel sfaiter, valeriu iftime

FC Botoşani va avea în 2016 acelaşi buget ca în 2015 şi anume 3.2 milioane de euro. Pentru a realiza acest buget, totul depinde de locul în clasament pe care va termina FC Botoşani acest sezon şi de banii pe care îi va încasa din drepturile TV.

Dacă FC Botoşani va termina mai jos de locul opt, lucrurile se complică iar oficialii clubului vor trebui să găsească alte soluţii pentru a asigura bugetul de 3,2 milioane de euro.

„Trăim periculos şi noi. Faptul că am schimbat antrenorul, înseamnă 50.000 de euro. Contractul îl reziliezi doar în nişte condiţii. Am jucat în Europa League şi au fost nişte costuri,plus amenda care e mai mult decât ruşinoasă. Liga a spus că dă nişte bani din drepturile TV şi nu i-a dat. Am plătit noi de la Elsaco pentru că nu puteam să-i trimitem acasă pe fotbalişti fără bani. Noi la ora actuală avem un deficit de vreo 700.000 de euro pe care îi susţine Elsaco. Anul acesta este anul în care bugetul este cel mai puţin dezechilibrat. Lucrurile sunt dificile”, a spus Valeriu Iftime.

Conducătorii FC Botoşani speră ca în vară să vândă cel puţin un jucător astfel încât să acopere deficitul  din buget. În momentul de faţă, cel mai curtat jucător este fundaşul Michael Ngadeu care are oferte atât din Liga I cât şi din alte campionate ale Europei.

“Trebuie să avem şi jucători pe care să-i vindem şi să întregim bugetul. Eu nu cred că va pleca nimeni în iarnă. Nu putem să-i dăm drumul lui Ngadeu pentru că avem nevoie de el în retur. Eu cred că el va creşte în valoare şi vom obţine un preţ bun în vară”, a mai precizat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA