23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

FC Botoşani şi-a prezentat cele cinci achiziţii GALERIE FOTO

FC Botoşani a reuşit în această iarnă cea mai importantă campanie de achiziţii, de la promovarea în Liga 1. I-a readus pe Florin Acsinte şi Cătălin Golofca, l-a împrumutat pe mijlocaşul Vlad Achim de la FC SB şi a întărit atacul cu două vârfuri cu experienţă în Liga 1, Bojan Golubovic şi Mircea Axente.

Cei cinci jucători veniţi în această iarnă se gândesc doar la play-off, speră să ajungă în finala Cupei României şi chiar să o câştige iar unii se gândesc şi la echipa naţională.

Acsinte: “Îmi doresc ca FC Botoşani să facă mult mai mult”

Florin Acsinte (30 ani) a revenit la FC Botoşani după o perioadă în care a jucat pentru Pandurii Tg. Jiu şi FC Voluntari. A semnat pe doi ani şi jumătate dar nu exclude să rămână până la finalul carierei.

“Mă bucur că am revenit. Am revenit cu gânduri mari, de a face performanţă. Mai recent am făcut performanţă şa Voluntari şi îmi doresc foarte mult ca şi această echipă să facă mult mai mult. Are potenţial, jucători foarte buni, un staff foarte bun, conducători foarte buni. Sunt şanse foarte mari de a se face performanţă la FC Botoşani. Trebuie să fim concentraţi, nu trebuie să ne credem în play-off. E o şansă foarte mare să acceadă în play-off. Vreau ca suporterii să ştie că am venit aici pentru a face performanţă”, a spus Florin Acsinte.

Golofca: “Nu sunt titular. Dacă merit să joc, voi juca”

Cătălin Golofca (27 ani) a revenit la FC Botoşani după o scurtă aventură la FC SB. El spune că accederea în play-off este principalul obiectiv dar în acelaşi timp se gândeşte la finala Cupei României. Golofca va juca cu numărul 7, număr pe care l-a avut Laurenţiu Buş, plecat la Astra.

“Avem un lot puternic, avem patru meciuri dificile dar mergem în Antalya, ne vom pregăti bine şi sperăm să prindem play-off-ul. Avem o şansă mare. Principalul meu gând este să prindem play-off-ul şi apoi vom vedea. Sperăm să mergem mai departe şi în Cupa României. Voi munci în continuare, la fel ca până acum. Sper să-mi ajut echipa. Cel mai important este să ne îndeplinim obiectivul. Am zis să las numărul 9 pentru un atacant central şi am luat numărul lui Laurenţiu Buş. Am venit, nu sunt titular, voi munci şi dacă merit să joc, voi juca”, a declarat Cătălin Golofca.

Golubovic: “Avem o mare şansă să ajungem în play-off”

Fost atacant de la Ceahlăul, Poli Iaşi, FC SB şi Gaz Metan, Bojan Golubovic (34 ani) a semnat cu FC Botoşani şi vrea să pună umărul la calificarea în play-off şi în semifinal Cupei României.

“Avem o mare şansă să ajungem în play-off şi sperăm să reuşim. Am fost primit foarte bine. Am jucat cu câţiva băieţi. Am lucrat cu Costel Enache la Ceahlăul. Totul e în regulă până acum şi sperăm să fie aşa şi în continuare. Trebuie să profităm de şansa pe care o avem, trebuie să muncim în cantonamentul din Antalya”, a precizat Bojan Golubovic.

 

Achim: “Sperăm să câştigăm cupa”

Mijlocaşul Vlad Achim (28 ani) este foarte optimist şi se gândeşte chiar la câştigarea Cupei României. Pentru a reuşi, FC Botoşani trebuie să treacă de Poli Iaşi, în sferturi, meci care se va juca pe Municipal.

“Pot să spun că m-am acomodat. Timpul a fost scurt dar în cantonament vom sta mult mai mult împreună şi ne vom acomoda şi mai bine. Este un grup bun, lotul este destul de echilibrat. Obiectivul este intrarea în play-off. În Cupa României s-a ajuns destul de sus şi sperăm să o câştigăm”, a declarat Vlad Achim.

 

Axente: “Cred că încă pot fi o soluţie pentru echipa naţională”

Mircea Axente (30 ani) a lăsat banii arabilor şi a venit la FC Botoşani deoarece vrea să joace. El speră ca prin evoluţiile de la FC Botoşani să-l convingă pe selecţionerul Cosmin Contra să-l convoace la echipa naţională.

“Nu mi-am fixat un anumit număr de goluri. Îmi doresc foarte mult să ajut echipa şi să înscriu cât de mult pot. Concurenţa va fi grea, Bojan a demonstrat de multe ori că e un jucător de valoare. E o concurenţă benefică, fiecare va încerca să dea cât de mult poate. Am urmărit FC Botoşani, am văzut că este un grup bun, o echipă care joacă sută la sută meci de meci şi îşi doresc tot timpul să învingă. Este un lot bun şi întrunit toate premisele pentru a ne îndeplini obiectivul. Am mers în Arabia, în ianuarie anul trecut, jumătate d am am jucat meci de meci, cei de acolo mi-au prelungit contractul. S-a schimbat antrenorul între timp şi cum se mai întâmplă în fotbal, a vrut să-şi aducă jucătorii lui, nu am mai intrat în planurile antrenorului. A fost o jumătate de an în care nu am prea jucat şi am hotărât că e mai bines ă terminăm contractul mai devreme, îmi doream foarte mult să joc. Echipa naţională reprezintă oricând o provocare, nu am ajuns până acum acolo, dacă voi juca bine iar echipa îşi atinge obiectivele, cred că încă pot fi o soluţie”, a spus Mircea Axente.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA