10 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

FC Botoşani riscă să piardă jumătate din titulari până la reunirea lotului

fc bt-craiova (7)

Conducătorii clubului FC Botoşani au anunţat că în momentul de faţă au oferte concrete pentru mai mulţi jucători iar şansele ca aceştia să rămână şi pentru următorul sezon sunt foarte mici. Practic, până la reunirea lotului care va avea loc pe 15 iunie, antrenorul Leo Grozavu poate rămâne fără jumătate din titulari.

Căpitanul Michael Ngadeu a semnat deja cu Slavia Praga, negocierile fiind purtate înainte de finalul sezonului trecut. Între timp, pe adresa clubului au venit oferte pentru golgheterul Gonzalo Cabrebra, pentru fundaşul dreapta Radoslav Dimitrov şi pentru portarul Plamen Iliev. Pentru Cabrera există o ofertă din Turcia, Dimitrov este dorit de Slavia Praga iar Iliev are discuţii cu formaţii din Rusia şi Turcia. Oficialii FC Botoşani au anunţat că preţul argentinianului Gonzalo Cabrera este de un milion de euro, dublu faţa de cât au încasat pe Michael Ngadeu. În ceea ce îi priveşte pe bulgarii Dimitrov şi Iliev, sumele de transfer stabilite sunt 400.000 de euro şi respectiv 150.000 de euro.

Tot în această pauză, FC Botoşani riscă să-l piardă şi pe Petrică Ivanovici, unul dintre cei mai buni jucători în partea a doua a sezonului trecut. Ajuns la final de contract, Ivanovici negociază cu cluburi din Turcia şi Polonia şi poate pleca gratis de la FC Botoşani.

În cazul în care cele trei transferuri se vor concretiza, FC Botoşani va mai încasa încă 1,5 milioane de euro, în afara celor 500.000 de euro încasaţi pentru Ngadeu. În schimb, Leo Grozavu va avea mari probleme şi va ajunge în aceeaşi situaţie ca vara trecută când a început pregătirea cu jumătate din lot. Fără Iliev, Dimitrov, Ngadeu, Cabrera şi Ivanovici, FC Botoşani ar putea avea probleme în sezonul următor de liga I, sezon programat să înceapă pe 23 iulie.

S-a renunţat la Casado

Cu câteva zile înainte de reunirea lotului, oficialii FC Botoşani au anunţat că renunţă la mijlocaşul spaniol Jose Casado. Venit în iarnă, Casado nu a impresionat în meciurile jucate iar antrenorul Leo Grozavu a decis să renunţe la el. În ceea ce îl priveşte pe Fernando Carralero, celălalt spaniol venit în iarnă, oficialii botoşăneni încă nu au luat o decizie dar probabil se va renunţa şi la acesta. În afara lui Casado, FC Botoşani s-a mai despărţit şi de Dan Roman care a semnat cu CSMS Iaşi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA