20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

FC Botoşani – Legia Varşovia 0-3 – FC Botoşani părăseşte EUROPA LEAGUE – GALERIE FOTO

fc botosani - legia varsovia (15)

FC Botoşani a părăsit Europa League după dubla cu League. După ce în tur a pierdut cu 1-0 la Varşovia, FC Botoşani a fost învinsă de o manieră categorică, pe teren propriu, scor 3-0.

 

După înfrângerea la limită din meciul tur, FC Botoşani şi-a pus mari speranţe în returul de Municipal iar antrenorii şi jucătorii declarau înaintea partidei de astăzi că au forţa de a întoarce rezultatul.

FC Botoşani se aruncă în atac încă din primele secunde iar suporterii reacţionează imediat şi încep să-i încurajeze pe elevii lui Leo Grozavu. Deşi foarte zgomotoşi, ultraşii Legiei nu prea se aud pe Stadionul Municipal din Botoşani.

În minutul 6, speranţele botoşănenilor s-au spulberat. A fost un contraatac perfect al polonezilor iar Guilherme îl execută pe Iliev cu un şut la colţul lung, din interiorul careului.

fc bt-legia (1)

FC Botoşani are şansa de a reveni în joc dar mingea şutată de Raul Costin, din marginea careului, şterge bara din dreapta lui Kuciak. În minutul 16, Hadnagy şutează de la 20 de metri dar Kuciak resspinge de sub bară.

În minutul 18, Croitoru execută bine o lovitură liberă de la 20 de metri dar Kuciak respinge în corner. La faza imediat următoare, Cucu reia cu capul din interiorul careului dar mingea trece pe lângă poartă.

FC Botoşani încearcă să pună stăpânire pe mijlocul terenului în timp ce Legia preferă să joace pe cartea contraatacului iar în minutul 25 putea majora scorul. Kucharczyk a scăpat singur cu Iliev, l-a driblat pe portarul botoşănean, a centrat în careul de şase metri dar Cordoş a respins.

Pe stadion se aude doar galeria Legiei în timp ce ultraşii botoşăneni sunt mult prea anemici.

În minutul 31, Duda a scăpat pe contraatac, a şutat din marginea careului dar mingea a trecut peste poartă. Ca şi cum nu erau suficiente probleme de lot, în minutul 30, Leo Grozavu l-a pierdut şi Patache care a făcut o întindere.

În minutul 35, Kucharczyk pătrunde pe stânga, şutează la colţul scurt dar Iliev reuşeşte să respingă în corner.

Două minute mai târziu Nikolic scapă pe contraatac iar la un duel în careu cu Acsinte, centralul partidei dictează penalty. Acelaşi Nikolic execută lovitura de la 11 metri iar scorul devine 0-2.

Legia nu s emulţumeşte cu avantajul de două goluri şi încearcă să majoreze scorul. În minutul 40 Guilherme reia spre poartă dar mingea izbeşte bara laterală a porţii lui Iliev.

fc botosani - legia varsovia (16)

 

Repriza secundă începe cu Legia în atac iar Zyro, intrat la pauză, are şansa majorării scorului. FC Botoşani încearcă să iasă cu fruntea sus din Europa League şi să marcheze numai că defensiva poloneză rezistă fără niciun fel de probleme la atacurile previzibile ale elevilor lui Leo Grozavu.

Martinus Quenten a adus un plus în atacul botoşănenilor iar în minutul 61 a creat o ocazie mare de gol dar Acsinte, singur în centrul careului, nu reuşeşte să-l învingă pe Kuciak.

Meciul a devenit unul anost. Legia nu mai forţează deoarece are asigurată calificarea în timp ce botoşănenii sunt resemnaţi şi probabil se gândesc la meciul cu Poli Timişoara, de luni seară.

În minutul 70, Croitoru îi trezeşte pe cei 6000 de spectatori cu un şut de la 20 de metri. Din nefericire, mingea a lovit din nou bara iar FC Botoşani nu a reuşit nici de această dată să marcheze în poarta polonezilor.

În minutul 83 Prijovic marchează dintr-o poziţie clară de ofsaiv dar asistentul care a mai avut încă trei decizii ciudate, validează golul iar Legia conduce cu 3-0.

Vaşvari încearcă să marcheze golul de onoare de la 30 de metri dar mingea trimite mult peste poarta lui Kuciak.

………………

fc bt-legia (4) fc bt-legia (3) fc bt-legia (2)

Cu aproximativ zece minute înainte de startul partidei, în tribunele Stadionului Municipal sunt aproape 6000 de spectatori printre care şi circa 250 de ultraşi polonezi. Din păcate, suporterii botoşăneni nu au fost foarte interesaţi de acest meci chiar dacă are o miză mare pentru FC Botoşani. În această după amiază mai erau 1000 de bilete nevândute.

FC Botoşani – Legia Varşovia

FC Botoşani: Iliev – Patache (32 Martinus), Cordoş (46 Vaşvari), Plămadă, Acsinte – Brata, Costin (73 Robertson), Cucu, Dimitrov – Croitoru – Hadnagy

Rezerve: Pleşca, Miron, Vaşvari, Martinus, Robertson, Roman, Rashid

Legia: Kuciak – Broz, Rzezniczak, Pazdan, Brzyski (46 Zyro) – Furman, Jodlowiek (78 Maslowski) – Guiherme, Duda, Kucharcsyk – Nikolik (69 Prijovic)

Rezerve: Malarz, Lewczuk, Saganowski, Bereszynski, Zyro, Prijovic

Arbitri: Alexandre Boucaut – Jimmy Cremers, Rien Vanyzere (toţi din Belgia)

 

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA