23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

FC Botoşani îşi reînfiinţează echipa satelit. VEZI unde ar putea juca

FC Botosani, cantonament Gura Humorului (11)

Oficialii clubului FC Botoşani vor ca din vara acestui an să reînfinţeze echipa satelit pentru a da o şansă jucătorilor tineri din judeţ să facă pasul către fotbalul de performanţă. Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani spune că la echipa satelit care va evolua în Liga a III-a, vor fi folosiţi jucători cu vârsta între 15 şi 18 ani plus cei care nu prind lotul la formaţia de Liga I.

Pentru a putea demara acest proiect, oficialii FC Botoşani trebuie să aştepte decizia Comitetului Executiv al FRF care să permită cluburilor de Liga I să-şi înscrie direct în Liga a III-a echipele satelit.

„Am avut o discuţie de principiu dar a rămas să ne mai vedem. Eu am vorbit şi cu Valeriu Iftime. Deocamdată trebuie să aşteptăm ca această propunere să treacă în Comitetul Executiv al FRF. Toate echipele din prima ligă pot să-şi înscrie o echipă satelit în Liga a III-a. Noi vrem să demarăm un proiect de viitor, la Liga a III-a să joace doar copii de 15-18 ani. Mai trebuie să vedem partea juridică. Nouă ne convine pentru că este aproape, există infrastructură. Suntem deschişi dar trebuie să aşteptăm ca propunerea să treacă în Comitetul Executiv”, a declarat Cornel Şfaiţer.

Cel mai probabil, FC 2 Botoşani va juca meciurile de pe teren propriu pe stadionul din Ipoteşti. Verginel Gireadă, candidatul cu cele mai mari şanse de a câştiga mandatul de primar al comunei Mihai Eminescu, ne-a declarat că deja a discutat cu oficialii FC Botoşani pentru a realiza o colaborare.

„Am avut o discuţie pe tema asta cu Cornel Şfaiţer. Terenul poate fi omologat pentru Liga a III-a şi avem toate condiţiile. Luăm în calcul o colaborare pe termen lung. Îi ajut şi eu ca să facem o treabă foarte bună. Există şi posibilitatea ca Primăria Mihai Eminescu să se implice, să pună la dispoziţie baza sportivă, să asigure utilităţile, terenuri de antrenament. Avem un teren de antrenament la Cucorăni, mai fac un teren de fotbal la Cerviceşti cu gazon natural”, ne-a spus Verginel Gireadă.

FC Botoşani a mai avut în urmă cu câţiva ani o echipă satelit, care juca la Dorohoi şi care era pregătită de Alin Cazaciuc şi Mircea State. De la acea echipă au făcut pasul la FC Botoşani Florin Acsinte şi Andrei Patache.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA