20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

FC Botoşani începe astăzi al doilea cantonament. Şase meciuri amicale a programat Leo Grozavu

antrenament fc botosani (5)

Lotul echipei FC Botoşani a făcut ieri deplasarea în Turcia unde va efectua al doilea stagiu de pregătire. Cantonamentul care va începe astăzi va dura 11 zile timp în care fotbaliştii botoşăneni vor disputa şase meciuri amicale.

Leo Grozavu a decis ca în cantonamentul din Turcia să meargă 24 de jucători. El a renunţat la fundaşul austalian care nu a făcut faţă programului de pregătire. De asemenea, acasă a rămas un junior care va fi în continuare în atenţia lui Leo Grozavu dar deocamdată el nu poate fi inclus în lot.

„Avem şase jocuri stabilite cu adversari din primele ligi ale unor ţări cu fotbal de nivelul nostru. Slovacia, Cehia, Ungaria, Polonia. Sunt adversari care ne vor solicita. Ne-am dori să avem adversari cât mai puternici. Am încercat să luăm cei mai puternici adversari care ne-au şi acceptat. Pentru o echipă care nu are un nume extraordinar este mult mai greu să joace cu echipele din campionatele puternice. În vară, m-am mirat că Dinamo Kiev a acceptat să joace cu noi”, a spus Leo Grozavu.

Tehnicianul botoşănean susţine că nu este foarte interesat de rezultatele din meciurile amicale dar în acelaşi timp spune că pentru moralul jucătorilor ar fi bine să obţină cât mai multe victorii.

„Nu sunt foarte, foarte importante dar nici nu pot spune că nu contează. Atâta timp cât pierzi fiecare joc de pregătire, starea morală a jucătorilor scade şi e mult mai greu de construit. În acelaşi timp, dacă învingi pe toată lumea, îţi dă o stare de autosuficienţă care e dăunătoare în campionat”, a adăugat antrenorul botoşănean.

Faţă de alte stagii de pregătire, de această dată, Leo Grozavu nu va mai fi obligat să lucreze la fel de mult la omogenitate şi la relaţiile de joc şi asta deoarece FC Botoşani a făcut un singur transfer în această iarnă.

„La capitolul omogenitate, vom avea un plus faţă de celelalte competitoare care au făcut transferuri masive. FC Botoşani nu avea nevoie să facă transferuri doar de dragul de a le face. Îmi doresc jucători buni şi foarte buni dar mai buni decât ce avem noi acum”, a precizat Leo Grozavu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA