FC Botoşani încă nu ştie când şi unde va juca. Leo Grozavu: “În niciun campionat din Europa nu se întâmplă ce se întâmplă la noi. Astăzi este primul joc din campionat şi noi dimineaţa facem regula”

0
439

Leo Grozavu

După mai multe zile de incertitudine, ieri la prânz, oficialii LPF au anunţat că exclud clubul Rapid din Liga I iar locul va fi luat de ACS Poli Timişoara. Ieri seara, LPF şi-a schimbat poziţia dar nu a anunţat clubul FC Botoşani dacă va juca în prima etapă a Ligii I, cu cine ar trebui să joace sau dacă meciul va fi amânat. Conform programului Ligii I, FC Botoşani ar trebui să joace în prima etapă în deplasare cu Rapid sau Timişoara.

Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, consideră că este inadmisibil ceea ce se întâmplă acum în Liga I.

“Nu poate fi plăcut. În niciun campionat din Europa nu se întâmplă ce se întâmplă la noi. Să înceapă campionatul şi să nu ştim cu cine jucăm, să înceapă campionatul şi o echipă să nu joace. S-a mai întâmplat şi în alţi ani, au început unii campionatul, au fost scoşi, au intrat alţii. Ne adaptăm la plaiurile mioritice. Astăzi este primul joc din campionat şi noi dimineaţa facem regula. Cum pot antrenorii să-şi pregătească jocurile, să-şi pregătească echipele atâta timp cât nu cunosc aspectele foarte importante? Nu vreau să vorbesc prea mult”, a declarat Leo Grozavu care nu exclude varianta ca LPF să anunţe duminică după amiază că FC Botoşani va trebui să joacă luni cu UTA.

“La ce s-a întâplat până acum, surprizele pot apărea. Ieri la ora 12.00 ştiam că jucăm la Timişoara, seara am despachetat şi am rămas să ne mai odihnim. Eram foarte obosiţi, nici nu a început sezonul şi noi suntem obosiţi. Nu e prima oară, s-a mai întâmplat şi anul trecut, poate că a fost forţă majoră. Datorită evenimentului nefericit de la Dinamo, noi am stat vreo cinci zile în Bucureşti, pe cheltuiala clubului. Cine suportă toate astea? Şi aşa sunt mari probleme financiare. Lucrurile astea ar trebui luate în calcul iar Federaţia şi Liga ar trebui să aibă mult mai multă grijă de cluburi. În asemenea condiţii e greu să mai avem un fotbal competitiv. Şi aşa va fi un campionat special. La noi, un campionat se desfăşoară sub o anumită formă, anul următor sub altă formă. La noi totul e adaptabilitate din mers”, a mai spus Leo Grozavu.