9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

FC Botoşani – Gaz Metan 0-3: „Fără comentarii” GALERIE FOTO

fc-bt-gaz9

FC Botoşani a început noul sezon al ligii I cu o înfrângere ruşinoasă, pe teren propriu. Meciul cu Gaz Metan trebuia să fie o sărbătoare, au venit peste 4000 de spectatori şi nici cel mai pesimist suporter nu se gândea la un asemenea deznodământ.

Partida a început practic de la scorul de 0-1. La mai puţin de două minute de la startul jocului, Todea reuşeşte să profite de o gafă a defensivei botoşănene şi deschide scorul. Jucătorii lui Dulca rămân în ofensivă şi în minutul 8 Romeo Roberto are şansa de a majora scorul dar Lazar îşi salvează echipa. Prima ocazie a gazdelor vine în minutul 15 când fundaşul camerunez Ngadeu Ngadjui reia  din interiorul careului dar Pleşca respinge. FC Botoşani a pus stăpânire pe joc şi în minutele 26 şi 27 a avut două mari ocazii prin Ianc şi Hadnagy, ultimul trimiţând în bară. Finalul primei reprize a aparţinut tot botoşănenilor dar Ianc nu a reuşit să marcheze din interiorul careului după care Fulop este ţinut în careu dar centralul Adrian Comănescu nu dictează penalty.

FC Botoşani începe în ofensivă partea secundă dar după numai şapte minute de joc echipa lui Leo Grozavu mai primeşte o lovitură. Centralul Adrian Comănescu dictează penalty pentru un presupus henţ în careu iar Tahar majorează avantajul oaspeţilor. Mai mult, camerunezul Ngadeu primeşte al doilea galben şi din minutul 53 FC Botoşani a rămas în zece oameni. Cu un om în minus şi conduşi la o diferenţă de două goluri, botoşănenii au jucat haotic iar defensiva Gazului nu a avut nicio problemă în a respinge mingile aruncate la întâmplare în careul lui Pleşca. În minutul 71 Fulop îi trezeşte pe cei aproximativ 4000 de spectatori din tribunele Municipalului botoşănean dar mingea şutată de acesta de la 30 de metri loveşte bara din dreapta lui Pleşca.

Pe finalul partidei oaspeţii au preferat conserve rezultatul în timp ce echipa lui Grozavu a fost incapabilă să marcheze măcar golul de onoare. În minutul 86, Casimo scapă singur cu Lazăr şi marchează pentru un incredibil 0-3. Oaspeţii obţin primele trei puncte din acest sezon în timp ce FC Botoşani trebuie să-şi facă griji în ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare.

FC Botoşani: Lazar – Homei, Oltean, Ngadeu, Acsinte – Ianc, Vaşvari, Croitoru (62 Tincu) – Quenten (75 Ivanovici), Fulop – Hadnagy (46 Batin). Antr. Leo Grozavu

Rezerve: Curileac, Tincu, Tiron, Batin, Patache, Ivanovici, Danci

Gaz Metan: Pleşca – Creţu, Muth, Mujdragic, Szilagyi – Roberto (60 Avram), Todea (cpt), Tahar, Llullaku – Casimo (87 Cristea), Buziuc (64 Tîrnovan).

Rezerve: Buchta, Cristea, F. Ilie, Buzean, Djalo, Târnovan, Avram

Arbitri: Adrian Comănescu (Rm. Vâlcea) – Miclos Nagy (Cluj), Alexandru Cerei (Cluj)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA