FC Botoşani – FC Voluntari. „Suntem animaţi de gândul revanşei”

0
625

fc botosani - fc voluntari (17)

FC Botoşani şi FC Voluntari se vor înfrunta în primul meci al etapei a XVI-a din Liga I, meci programat să se dispute pe Stadionul Municipal, începând cu ora 18.00. Înaintea acestei etape, FC Botoşani este pe locul 7 cu 23 de puncte iar FC Voluntari este pe 9 cu 18 puncte.

Pentru ambele echipe punctele puse în joc sunt foarte importante deoarece atât Leo Grozavu cât şi Florin Marin se gândesc la play-off. În afara punctelor, botoşănenii mai au o motivaţie în plus deoarece în tur au fost învinşi cu 4-2 după un meci de coşmar al bulgarilor Iliev şi Dimitrov.

„Jucăm împotriva unei echipe cu jucători experimentaţi, valoroşi, un antrenor cu multă experienţă. Ne va aştepta o partidă dificilă. În majoritatea jocurilor din deplasare au avut evoluţii bune, au câştigat la Iaşi, au pierdut aşa cum au pierdut la Viitorul, cu cântec. Ne va aştepta o partidă dificilă dar şi noi suntem animaţi de gândul revanşei. Am pierdut în tur mult prea drastic, am făcut foarte multe cadouri. Avem posibilitatea să ne revanşăm. E un joc de campionat, un meci important în economia clasamentului. Este un joc de şase puncte”, a declarat Leo Grozavu care a mai afirmat că nu se mulţumeşte cu un punct în meciul de mâine.

„Au jucători valoroşi de la mijloc în faţă, i-am analizat, îi cunoaştem. Important este ce facem noi. Dacă analizezi foarte mult adversarul, uiţi ce trebuie tu să faci. Botoşaniul a demonstrat că încearcă să-şi impună  tactica, mai ales pe teren propriu. În niciun caz nu jucăm doar să blocăm adversarul. Trebuie să construim, să avem situaţii de poartă, şuturi, să marcăm goluri. Degeaba blocăm doar adversarul, mai mult de 0-0 nu putem obţine. 0-0 pe teren propriu nu este un rezultat care să ne avantajeze”, spune tehnicianul botoşănean.

FC Voluntari are în componenţă doi jucători care în sezonul trecut au evoluat pentru FC Botoşani. Este vorba de Petre Ivanovici şi Florin Acsinte. Din fericire, ultimul nu va juca deoarece este suspendat.

„Ivanovici este un jucător care a explodat la Botoşani, a avut un început foarte bun de campionat la Voluntari, un jucător periculos, un jucător care trebuie băgat în seamă. Asta nu înseamnă că tot jocul Voluntariului stă în Petrică. Îmi pare rău că Acsinte şi Ivanovici nu sunt la noi. Acsinte a intrat în echipa Voluntariului şi nu a mai părăsit-o. Mâine va apărea un jucător care nu este foarte familiarizat. Acsinte este un jucător important pentru ei, sufletist, un jucător de echipă”, a mai declarat Leo Grozavu.

În afara lui Florin Acsinte, tehnicianul Florin Marin îl mai are indisponibil şi pe veteranul Vasile Maftei. Nici Leo grozavu nu este prea fericit. El nu se va putea baza pe Gabi Vaşvari, Istvan Fulop şi Matulevicius, toţi trei accidentaţi. În schimb, sunt şanse să revină Roman şi Elek.